Albert Bonniers Förlag, 2022-09-06

Foto: Jo Voets

Håkan Nesser tilldelas norskt hederspris

Författaren Håkan Nesser prisas av norska Rivertonklubben som, för första gången på tio år, delat ut sitt internationella hederspris – Den gylne revolver. Nesser kommer att tilldelas priset i Norge den 27 oktober.

Om Håkan Nesser

Håkan Nesser, född 1950, har sedan debuten 1988 rört sig mellan kriminalromaner, uppväxtskildringar, novellsamlingar och brevromaner. Han har skrivit mer än trettio böcker och är översatt till lika många språk. Håkan Nesser är nu aktuell med boken En främling knackar på din dörr : och två andra brottstycken från Maardam med omnejd som utkom sommaren 2022.

En främling knackar på din dörr

Boken En främling knackar på din dörr innehåller tre nesserskt glimrande kortromaner: ”Beundran”,” Botgöring” samt ”En främling knackar på din dörr”.

En oväderskväll i slutet av januari knackar det på Judith Millers dörr. Hon öppnar utan att veta vad hon ska finna – och utan att förstå att hennes liv just tagit en helt ny riktning, att det här är tidpunkten som hon för alltid ska se tillbaka på som starten för både det bästa och värsta som hänt henne.
På samma sätt anar inte heller Anna Kowalski och mannen som äger hästarna Svart och Brun att några steg åt ett nytt håll kan få sådana obönhörliga konsekvenser.