Albert Bonniers Förlag, 2019-06-26

Fredrik Reinfeldt skriver bok om nästa års presidentval i USA

I augusti 2020 utkommer Fredrik Reinfeldts bok om det amerikanska presidentvalet på Albert Bonniers Förlag.

– Fredrik Reinfeldt har kunskap och kontakter som ger honom en speciell förmåga att observera och analysera det som många betraktar som ett ödesval i USA. Det kommer bli en spännande resa, säger förläggare Albert Bonnier.

Den amerikanska valrörelsen har startat. Ikväll inleds den första av två stora TV-sända debatter med de ledande kandidaterna för Demokraterna och i förra veckan lanserade president Donald Trump sin återvalskampanj i Florida.

– Just det här valet är vår tids viktigaste demokratiska beslut. Kommer det amerikanska folket ge fortsatt stöd åt Trump och nedmonteringen av vår befintliga världsordning, eller väljer de en annan väg? säger Fredrik Reinfeldt.

Boken kommer att teckna bakgrunden till hur det amerikanska presidentämbetet fungerar, med särskild betoning på president Donald Trumps tid vid makten. Den kommer också att beskriva det kommande avgörandet mellan nästa års huvudkandidater.

– Världen befinner sig i en brytningstid, fortsätter Fredrik Reinfeldt. Grundvalarna för världshandeln är ifrågasatta och USA:s dominans utmanas allt mer av Kinas växande inflytande. Vem som blir USA:s nästa president kommer att få stor påverkan på världsekonomin, men också vilka säkerhetspolitiska allianser som kommer att utvecklas för att möta de stigande spänningarna i världen.

Fredrik Reinfeldt har under lång tid följt USA och de globala förändringarna och trenderna. Som tidigare statsminister har han en unik erfarenhet från besök och kontakter i Vita Huset. Idag driver han eget bolag och är en flitigt anlitad rådgivare och föreläsare. Gustaf Reinfeldt, som har stor kunskap om de amerikanska presidentvalen, kommer att hjälpa till med underlagsarbetet.

Fredrik Reinfeldt har sedan tidigare publicerat två böcker på Albert Bonniers förlag, Halvvägs (2015) och Nya livet (2016).

– Jag ser fram emot att återigen samarbeta med Albert Bonniers och teamet på förlaget, avslutar Fredrik Reinfeldt.

Bild: Fredrik Reinfeldt, Albert Bonnier och Gustaf Reinfeldt