Albert Bonniers Förlag, 2022-02-11

Finalister i Storytel Awards

Nu är lyssnaromröstningen till årets bästa ljudbok avslutad och tre av finaltitlarna är utgivna på Albert Bonniers Förlag. De ljudböcker som har gått vidare kommer nu att lyssnas igenom av flera olika jurygrupper som sedan utser en vinnare per kategori. Priset går till både författare och inläsare och delas ut på en ljudboksgala 31 mars.

Våra finalister är:

Roman

Löpa varg av Kerstin Ekman, inläst av Lennart Jähkel

Då kom han ut. Han gjorde det med en självklarhet som var lätt att begripa; den här världen var ju hans. Han kom fram ur skogen lite längre bort än där skidspåret gick. Han ställde sig i myrkanten mellan en enbuske och en förkrympt tall. Han såg uppmärksamt ut över myrens lilla snövidd, vände på huvudet så att jag såg profilen med den ädla nosen, den branta pannan och öronen som stod opp.

Ulf Norrstig, pensionerad jägmästare, är den som berättar i Kerstin Ekmans täta historia om en mans förändrade relation till jakten och skogen, till minnena och det egna åldrandet…

Spänning

Fädernas missgärningar av Åsa Larsson, författaruppläsning

Tilldelad Svenska Deckarakademins pris för Årets Bästa Svenska Deckare 2021. Den sista boken om Rebecka Martinsson här.

– Jag ber dig, Martinsson. Jag orkar inte göra det här. Du måste hjälpa mig. Det är en döende mans sista önskan.

Rättsläkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon går motvilligt med på detta, fast hon egentligen är arbetstrött och slutkörd. Snart har hon även en ny mordutredning på sitt bord. Spåren löper samman och leder också till mörka hemligheter i hennes egen familjehistoria.

Fakta

Brev till mannen av Bianca Kronlöf, författaruppläsning

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött. Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen. Är du en av dom?