Albert Bonniers Förlag, 2022-04-20

Foto: Alexander Mahmoud

Döstädning: ingen sorglig historia blir amerikansk reality-serie

Enligt tidningen Varierty ska Döstädning: ingen sorglig historia av Margareta Magnusson bli reality-serie. Producent för The gentle art of Swedish death cleaning är den amerikanska komikern Amy Poehler. Upplägget är att en expert på "svensk döstädning"kommer hem till folk och städar och rensar.

Amy Poehler i ett uttalande:

– Det glädjer oss att få jobba med ett projekt som skänker sådan livsglädje. Svensk döstädning påminner oss om vad som verkligen är viktigt i livet. Tv-serien är ett samarbete mellan Peacock och produktionsbolaget Scout Productions som gjort den nya version av Queer eye (Fab 5) som blivit en stor succé på Netflix.

Aktuell med ny bok 

Margareta Magnusson debuterade som 85-åring med Döstädning: ingen sorglig historia som utkom 2017 och blev en internationell succé. Hon gör det hon gjort i hela sitt liv – håller ordning på sina saker. Nu, när hon hunnit bli någonstans mellan åttio och hundra, har det blivit ett nytt "koncept": döstädning! Margareta planerar sitt liv så att de efterlevande slipper krångel, det borde alla göra.  Ha randigt på dig. Trilla inte omkull. Ät choklad. Några år klokare och med humoristiska och handfasta tips kring hur man åldras bäst. Det och mycket mer får du nu veta i hennes nya bok Levnadsråd från någon som troligtvis kommer att dö före dig.