Albert Bonniers Förlag, 2024-03-19

De är kommande Netflixsatsningar

Nu har Netflix presenterat vilka böcker som ligger bakom några av deras nya satsningar. Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndorils aktuella Nyckelserien. Jo Nesbøs Djävulsstjärnan samt Jonas Bonniers Helikopterrånet.

Nyckelserien, som utkommer under pseudonymen Alex Ahndoril, är en serie pusseldeckare där den unga kvinnan Julia Stark i står i centrum. Produktionen är igång med det är oklart vem som ska spela huvudrollen.

Filmatiseringen av Djävulsstjärnan är i ett tidigt stadium. Jo Nesbø: "Vi letar efter både en som stämmer överens med vår idé om vem Harry Hole är, men också en som har sin egen idé om vem han".

Filmatiseringen av Jonas Bonniers Helikopterrånet har premiär under året. Netflixserien regisseras av Daniel Espinosa och manus är skrivet av Ronnie Sandahl. Premiär någon gång under 2024.

Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril

Privatdetektiv Julia Stark får oväntat besök på kontoret av en man. Han är en av ägarna till ett framgångsrikt familjeföretag, som dagen innan haft bolagsstämma på godset i Västernorrland.

Morgonen efter hittade han ett fotografi i sin telefon på en bunden, blodig människa med en säck över huvudet. På grund av alkoholrelaterad minnesförlust har han ingen aning om var bilden kommer ifrån och vill därför anlita Stark detektivbyrå för att ta reda på om det är han som är förövaren innan polisen kopplas in.

Jag blundar och ber av Alex Ahndoril

Privatdetektiv Julia Stark kontaktas av den berömda skådespelerskan Bianca Salo som är övertygad om att hennes döde fästman har börjat stalka henne. Hon berättar att han stod i hennes sovrum när hon vaknade mitt i natten och att han har tagit sig in i logen på Dramaten och tänt eld på hennes klänning.

För tre år sedan fick Bianca beskedet om fästmannens plötsliga död på ett hotellrum i Helsingfors. Hon befann sig då i Stockholm, spelade den kvinnliga huvudrollen i Shakespeares tragedi Macbeth och kollapsade på scen inför hela publiken. Nu har samma ensemble fått en ny chans med pjäsen. Julia följer med Bianca på repetitionerna för att bevaka henne och samtidigt kartlägga människorna i hennes närhet.

Djävulsstjärnan av Jo Nesbø

Mitt i värmeböljan slår en bestialisk mördare till i Oslo. En ung kvinna hittas död med en femuddig röd diamant under ögonlocket.

Harry Hole tvingas liera sig med sin kollega Tom Waaler som han misstänker går under kodnamnet Prinsen i undre världen.

Medan morden fortsätter att sätta skräck i allmänheten försöker Harry Hole lösa gåtan med djävulsstjärnan – och en slutgiltig uppgörelse med hans korrupte kollega kommer allt närmare.

Djävulsstjärnan är Jo Nesbøs femte roman om Harry Hole.

Helikopterrånet av Jonas Bonnier

Tidigt på morgonen den 23 september 2009 går larmet – en värdedepå i Västberga rånas.

Det är upptakten till ett av de mest spektakulära brotten någonsin i Sverige. Rånarna anländer via helikopter och polisen kan bara se på när de försvinner med närapå 40 miljoner kronor. Inte ett enda skott avlossas.

Jonas Bonnier har skrivit en roman med högt tempo baserad på de verkliga rånarnas unika berättelser, en thriller full av överraskande detaljer från ett brott som slog världen med häpnad.