Albert Bonniers Förlag, 2018-10-31

Foto: Sara Mac Key

Carolina Setterwall tilldelas Sommarpriset 2018

Carolina Setterwall tilldelas Sommarpriset 2018 för sin debutroman Låt oss hoppas på det bästaSommarpriset delas ut av De Fyras Bokklubb sedan 2016. Priset tilldelas årligen en svensk författare, företrädesvis en debutant, för att främja ökat läsande genom att stötta en författare som skriver högkvalitativ, fängslande och tankeväckande litteratur. Prissumman är på 10 000 kronor.

Motiveringen lyder:

”Genom ett skickligt perspektivskifte och med ett rakt språk skapar Setterwall en modig läsupplevelse ur och om sorg, saknad och kärlek.”

Låt oss hoppas på det bästa

En morgon finner Carolina sin man död i sängen. Hon blir ensam med deras lille son och tvingas till ett helt nytt liv, samtidigt som hon rannsakar det liv hon har haft. Låt oss hoppas på det bästa är en gastkramande uppgörelse, inte bara med döden utan också med livet: med kärleken och föräldraskapet och den moderna relationen och dess inneboende förväntningar.

Carolina Setterwall, född 1978, är uppvuxen i Sala och bor i Stockholm tillsammans med sin son. Hon är utbildad kommunikatör.

Läs en intervju med Carolina.