Albert Bonniers Förlag, 2023-06-02

Illustration: Bill Gates privat

Bill Gates rekommenderar årets sommarläsning

"Jag trodde aldrig att jag skulle kunna relatera till en bok om gaming, men jag älskade Imorgon och imorgon och imorgon", skriver företagsledaren och filantropen Bill Gates på sin blogg, GatesNotes.

Goodreads: Årets bästa roman

Gabrielle Zevins bok Imorgon och imorgon och imorgon är hennes internationella genombrott och har legat på The New York Times bästsäljarlista i över ett halvår.

Sam och Sadie träffas på ett sjukhus 1987. Sadie besöker sin cancersjuka syster och Sam återhämtar sig efter en bilolycka. De två ensamma barnen förenas i den gemensamma kärleken till datorspel, och när de av en slump möts igen åtta år senare inleder de ett samarbete som för dem till oanade höjder: de blir superstjärnor i spelvärlden. Men i verkligheten är saker och ting inte lika fulländade som i spelens virtuella värld.

Imorgon och imorgon och imorgon följer Sam och Sadie genom åren av professionell framgång och personliga motgångar, samtidigt som samhället och deras relation förändras. Gabrielle Zevin har skrivit en förtrollande roman om kärlek, men inte en kärleksroman, som har tagit världen med storm.

Översättning av Niclas Nilsson.

Sagt om boken

Foto: John Keatley

En av de bästa böcker jag läst.” John Green

”Fullständigt absorberande.” Wired

”Huruvida du bryr dig om datorspel eller inte är oväsentligt. Imorgon och imorgon och imorgon är romanen du väntat på.” Bookpage

”Njutbar och uppslukande.” New York Times

”En stor och vacker roman om ett outforskat ämne, som lyckas vara både konstfull och underhållande på en och samma gång.” NPR

Foto: Hans Canosa

Om Gabrielle Zevin

Gabrielle Zevin är en amerikansk författare, född 1977 och bosatt i Los Angeles. Hon har gett ut en rad romaner, på svenska senast Livet enligt Fikry (2015). Gabrielle Zevin har även skrivit flera ungdomsböcker och filmmanus.

Om Bill Gates

Bill Gates är teknolog, företagsledare, filantrop, medgrundare till Microsoft samt ordförande för Bill & Melinda Gates Foundation. Han är även grundare av Breakthrough Energy, ett försök till att kommersialisera ren energi och annan klimatrelaterad teknik. Utöver läsning rekommenderar Bill till att lyssna på bla Billie Holiday, Nat King Cole, Vampire Weekend och Adele. TV-serie att bing-strömma är danska Borgen.