Albert Bonniers Förlag, 2021-11-16

Foto: Thron Ullberg

Bianca Kronlöf utsedd till årets viktigaste röst av tidningen mama

Bianca Kronlöf har tilldelats Årets mama 2021 i kategorin "Årets viktigaste röst”. Temat var "Mammor som gör skillnad" när mama delade ut priset under en middag i Stockholm.

Motiveringen:

"Hennes brev slog ner som en bomb. Ärligt, naket och med stor träffsäkerhet blev Instagrambreven och den efterföljande boken en ögonöppnare för många män och en tydlig röst många kvinnor hade längtat efter. Hon har tagit en självklar plats i den offentliga debatten kring feminism och metoo – och samhällsklimatet våra barn växer upp i."

Årets viktigaste röst Bianca Kronlöf: ”Jag har försökt visa mig sårbar”

Bianca Kronlöf till mannen: "Du kan inte fortsätta vara tyst, kom igen nu. Ditt engagemang behövs."

Om Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf är utbildad på teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat vid Dramaten och Stadsteatern i Stockholm och Göteborg. Som komiker har hon hyllats för sin feministiska satir. Hon har skrivit och spelat i den prisade serien ”Full Patte” och även tilldelats Expressens satirpris ”Ankan”. Med humorgruppen ”Familjen Kaos” har hon spelat för utsålda hus över hela Sverige med två olika föreställningar. Boken Brev till mannen är hennes debut

Om boken Brev till mannen

Komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf skriver brev till män hon mött. Om känslor, sex, våld, maskulinitet. Till den slaka och den hårda. Till pappa och farfar. Till den ofödde sonen. Till ragget. Till dig som gått på myten och till dig som aldrig har höjt handen. Är du en av dom?