Jord

Bill Buford

Utgivningsdag: 2021-02-16
Recensionsdag: 2021-02-26

Mediakontakt: Anna-Karin Korpi-Öhlund

Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska.
Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2021-02-26 Genre: Historia och arkeologi Översättare: Mats Hörmark Originalutgåvans titel: DIRT Thema-kod: Socialhistoria och kulturhistoria Antal sidor: 400 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100186029 (2021-02-16)

Jord

Bill Buford

Utgivningsdag: 2021-02-16
Recensionsdag: 2021-02-26

Mediakontakt: Anna-Karin Korpi-Öhlund

Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska.
Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2021-02-26 Genre: Historia och arkeologi Översättare: Mats Hörmark Originalutgåvans titel: DIRT Thema-kod: Socialhistoria och kulturhistoria Antal sidor: 400 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789100186029 (2021-02-16)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare