Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Wallenberg

Köp

I mitten av 1800-talet grundade André Oscar Wallenberg Stockholms Enskilda Bank, den bank som kom att bli en av Sveriges största. I generationen efter grundaren lyckades bröderna Knut och Marcus sr räta upp sfären efter bankkrisen 1878/79. Sedan världskrigen och Ivar Kreuger knäckt både banker och investmentbolag stod Wallenbergarna starkast inför efterkrigstidens guldår, och det dröjde inte länge förrän de helt dominerade både den svenska finanssfären och den växande exportindustrin.

I Wallenberg Ett familjeimperium följer Gunnar Wetterberg Sveriges viktigaste släkthistoria. Det är en berättelse om politiska förvecklingar och finansiella snilledrag, men också om familjens ledande män och deras fejder. Wetterberg skildrar Wallenbergs historia som finansfamilj inflätad i Sveriges utveckling till en modern industrination. Ingenstans i världen har en enda familj under så lång tid haft en lika stark och mångfasetterad ställning.Recensionsdatum 2013-08-13
Mer om...
 • Författare

  Gunnar Wetterberg
 • Recensionsdatum:

  2013-08-13
 • ISBN:

  9789100134204
 • Genre:

  Historia och arkeologi
 • Utgivningsår:

  2013
Författaren
Gunnar Wetterberg

Foto: Nille Leander

Gunnar Wetterberg

GUNNAR WETTERBERG, född 1953, ursprungligen historiker och diplomat, är idag samhällspolitisk chef på Saco. Han tilldelades Hertig Karls pris för biografin om Axel Oxenstierna 2003 och Kunskapspriset 2008. Sedan 2009 är han även hedersdoktor vid humanistiska fakulteten i Lund och ledamot av KVA och IVA.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...