Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Jerker Virdborg och Anna-Karin Palm får Samfundet De Nios Vinterpris

2015-02-24

Jerker Virdborg och Anna-Karin Palm tilldelas Samfundet De Nios Vinterpris för 2015.

Jerker Virdborg, aktuell med Skyddsrummet Luxgatan, och Anna-Karin Palm, senast aktuell med Jaktlycka, tilldelas De Nios Vinterpris. Priset är ett litterärt pris på 75 000 kronor och utdelas av Samfundet De Nio. Priset har delats ut sedan 1976.

Om Jerker Virdborg:

 Jerker Virdborg är född 1971 och bosatt i Stockholm. Han debuterade med novellsamlingen Landhöjning två centimeter per natt 2001. Året därpå kom romanen Svart krabba som tilldelades tidningen Vi:s litteraturpris och översattes till sju språk. Han har därefter publicerat flera romaner och med sitt senaste verk Skyddsrummet Luxgatan befäster han sin position som en av de intressantaste nya rösterna i svensk litteratur.

Om Anna-Karin Palm:

Anna-Karin Palm skrev under hela uppväxten, och debuterade med en novell i Prismas debutantantologi Novella, 1985. Under några år i slutet av 80-talet och början av 90-talet var hon medlem av redaktionen för den litterära tidskriften Åttiotal/90TAL. Romandebuten skedde år 1991 med Faunen. I sitt senaste verk Jaktlycka, som kom ut 2014, återvände hon till novellformatet och fick stort gensvar både hos kritiker och publik.