Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Flod som radioföljetong i P1

2013-01-02

Debutanten Carolina Fredrikssons roman Flod går som följetong i Sveriges Radio.

Carolina Fredrikssons debutroman Flod går nu som radioföljetong i 21 delar i P1.

I en husbil intill brofästet av en hårt trafikerad bro bor de föräldralösa barnen Alka och Kappen. Tidigare låg det en kåkstad längs med Kajen men den revs och brändes och människorna som bodde där fördrevs. Alka har fragmentariska minnen från den tiden men Kappen är för liten.

Ibland kommer den unga Ina till barnen från staden med mat och andra förnödenheter.

Barnen väntar alltid på henne och när hon inte är där försöker Alka så gott hon kan ta hand om sig och Kappen. Barnens dagar är fyllda av vardagsbestyr som blandas med minnen och lekar. På kvällarna sätter sig barnen i förarsätet på den gamla husbilen, lämnar sin utsatta tillvaro, och ger sig ut på en världsresa med hjälp av fantasin och en kartbok.

Carolina Fredriksson är född 1985, bor i Göteborg och studerar arkitektur på Chalmers. Flod är hennes debutroman. En mycket svart, och stilsäker sådan.

Uppläsare av Flod är skådespelerskan Ellen Jelinek som också är aktuell just nu i Dramatens uppsättning av Fanny och Alexander och Den girige.

Radioföljetongen Flod i 21 avsnitt är producerad av Emma Janke, prisbelönt radioproducent, utbildad på Stockholms dramatiska högskola.

Mer information på Sveriges Radio.