Renée Voltaire

Renée Voltaires kärlek till mat började i mormors bageri, legendariska Blombergs på Drottningatan i Stockholm. I bageriet trivdes hon och fick tidigt börja springa ärenden. Steget in i restaurangbranschen kändes helt naturligt. Där provade hon på det mesta, stå i barer, arbeta i köket, servera i matsalar, och att arbeta som kallskänka. I krogsvängen fanns många  starka matpersonligheter, som varit viktiga inspiratörer i Renées Voltaires liv.

Liksom de flesta matroade personer lockades Renée till Frankrike. En skaldjursrestaurang i Bordeauxs skumkvarter blev första anhalten. Därefter blev det en sejour i Paris. I den franska huvudstaden var det främst de arabiska vännerna och deras kök som gav henne de starkaste influenserna.

Med nyfunna franska dofter och smaker i bagaget återvände René 1993 till Stockholm. Där hon tog över Oscars konditori på Narvavägen tillsammans med sin syster Lotta. Under 90-talet drev Systrarna Voltaire som mest fyra caféer och ett bageri i centrala Stockholm.

Idag står Renée på egna ben med ett kök på Lidingö. Varifrån hon driver en cateringverksamhet tillsammans med sin bror Peter Voltaire, samt kockarna Björn Lotofs och Jon Sandin. I Saltsjöbaden har hon, tillsammans med vännerna Viveka Blom och Annika Enander, förvandlat det gamla stationshuset till ett hälsans hus där stressade storstadsmänniskor skall kunna hitta en liten andningspaus i tillvaron. I Stationshusets lanthandel säljs ekologiska delikatesser från omgivande gårdar. En sal är omgjord till yogalokal, och i caféet serveras Renées nyttigt goda mat.

Renée Voltaire

Renée Voltaire

Renée Voltaires kärlek till mat började i mormors bageri, legendariska Blombergs på Drottningatan i Stockholm. I bageriet trivdes hon och fick tidigt börja springa ärenden. Steget in i restaurangbranschen kändes helt naturligt. Där provade hon på det mesta, stå i barer, arbeta i köket, servera i matsalar, och att arbeta som kallskänka. I krogsvängen fanns många  starka matpersonligheter, som varit viktiga inspiratörer i Renées Voltaires liv.

Liksom de flesta matroade personer lockades Renée till Frankrike. En skaldjursrestaurang i Bordeauxs skumkvarter blev första anhalten. Därefter blev det en sejour i Paris. I den franska huvudstaden var det främst de arabiska vännerna och deras kök som gav henne de starkaste influenserna.

Med nyfunna franska dofter och smaker i bagaget återvände René 1993 till Stockholm. Där hon tog över Oscars konditori på Narvavägen tillsammans med sin syster Lotta. Under 90-talet drev Systrarna Voltaire som mest fyra caféer och ett bageri i centrala Stockholm.

Idag står Renée på egna ben med ett kök på Lidingö. Varifrån hon driver en cateringverksamhet tillsammans med sin bror Peter Voltaire, samt kockarna Björn Lotofs och Jon Sandin. I Saltsjöbaden har hon, tillsammans med vännerna Viveka Blom och Annika Enander, förvandlat det gamla stationshuset till ett hälsans hus där stressade storstadsmänniskor skall kunna hitta en liten andningspaus i tillvaron. I Stationshusets lanthandel säljs ekologiska delikatesser från omgivande gårdar. En sal är omgjord till yogalokal, och i caféet serveras Renées nyttigt goda mat.

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare