Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Katharine Kerr

Katharine Kerr föddes 1944 i Cleveland, Ohio. Redan som åttaåring bestämde hon sig för att bli författare och när hon fyllde elva år fick hon en bok om kung Arthur och riddarna kring runda bordet i födelsedagspresent. Sedan dess har hennes stora hobby varit att läsa allt om keltiska myter och legender. Så kom det sig att hon läste walesiska på universitetet, men också latin, medeltidshistoria och klassisk arkeologimen.

Hon debuterade emellertid inte förrän vid 42 års ålder. En helg satte hon sig ned för att skriva eftersom hon tyckte att hon hade en bra idé, ett uppslag, som nog skulle räcka till en liten novell. Men så blev det inte. Orden ville inte ta slut, hon skrev och skrev under ett helt år och resultatet blev Silverdolken. Sedan var det dags att skicka in manuset till lämpligt bokförlag. Först fick hon nej hos ett förlag, sedan nej hos ett annat. Det tredje förlaget tyckte om manuskriptet och bestämde sig för att ge ut det - ett beslut de inte lär ha ångrat. Men Katharine Kerr var väl förberedd när hon satte sig ned för att skriva.

Idag är Katharine Kerr en av fantasygenrens allra största namn och har dessutom skrivit ett par science fiction-romaner. Hon beskriver sig själv som en skeptiker och därtill feminist som röstar på demokraterna.


Utgivning på svenska (med originaltitel):

Silverdolken (1995), Daggerspell
Safirringen (1995), Darkspell
Draktronen (1996), The bristling wood
Häxvargen (1996), The dragon revenant
Alvblodet (1997), A time of exile
Järtecken (1997), A time of Omens
Hökvingar (1998), Days of Blood and Fire
Korptider (1998), Days of Air and Darkness
Storkonungen (1999), Red Wyvern
Blodsfränder (1999), Black Raven
Elddraken (2001), The Fire Dragon

Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 5 av 5 träffar