Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Den som finner

Författarbilder

253422 259819 259820

"Kings fantastiska nya stanna-uppe-och-läs-hela-natten-thriller är en smart och träffande berättelse om litterär besatthet, som påminner om klassikern Lida … underbar, otäck, rörande."
The Washington Post

Den som finner

När beundran blir till besatthet
Köp

Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Den första delen, Mr Mercedes, hyllades av kritikerna och tilldelades årets Edgar Award för bästa spänningsroman 2015.

Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.

Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.

Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.Recensionsdatum 2016-06-03
Mer om...
 • Originaltitel:

  Finders keepers
 • Författare

  Stephen King
 • Recensionsdatum:

  2016-06-03
 • ISBN:

  9789100159115
 • Genre:

  Thrillers
 • Översättare:

  John-Henri Holmberg
 • Utgivningsår:

  2016
 • Serie:

  Mr Mercedes
Författaren
Stephen King

Foto: St Francis College

Stephen King

Stephen King, född 1947, debuterade 1974 med Carrie , som blev hans genombrott. Med The Shining (1977) fick han världsrykte. Han har sammanlagt gett ut ett drygt femtiotal romaner under eget namn och pseudonymen Richard Bachman, samt ett antal kortromaner och novellsamlingar.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...