Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll

Författarbilder

265095 265097 265096
"Det brinner om sidorna." Mats Olsson, Expressen

Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll

Köp

Fifflet inom UEFA och FIFA lär inte ha undgått någon de senaste åren. Vi förfasas alla över hur korrupt det verkar vara där ute i världen.
Men hur är det egentligen inom fotbollen här hemma i Sverige? Hur transparent och demokratiskt är egentligen Svenska Fotbollförbundet? Och varför svassar de flesta svenska sportjournalister runt Zlatan som om de vore hovreportrar?

Olof Lundh är reporter och krönikör på TV4, C More och Fotbollskanalen.se. Han driver även Sveriges största sportpodd och blev i december i fjol utsedd till Årets Sportjournalist.
I boken ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” skriver Olof om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna.
Vi får bland annat veta varför fotbollsförbundet absolut inte ville att Friends Arena skulle heta Friends. Hur det kommer sig att den nya nationalarenan gjort förbundet konkursmässigt och hur viktigt EM i Frankrike är för SvFF:s ekonomi. Hur Erik Hamrén fungerar och inte fungerar. Och varför förbundet agerar som man gör kring en superstjärna som vida överglänser det. Och hur det står till med demokratin i organisationen som kallar sig Sveriges största folkrörelse. Och varför det inte finns någon insyn i en värld som kretsar kring pengar, i handeln med både spelare och tv-rättigheter.

”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” är en kritisk och kärleksfull beskrivning av vår ojämförligt största idrott.

Recensionsdatum 2016-06-24

10 maj 2016

Olof Lundh ger ut bok om vår absolut största idrott
"Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" utkommer i samband med att EM-slutspelet i...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Olof Lundh
 • Recensionsdatum:

  2016-06-24
 • ISBN:

  9789100154431
 • Genre:

  Sport
 • Utgivningsår:

  2016
 • Mediakontakt:

  Karin Wahlén
Författaren
Olof Lundh

Foto: Johanna Hanno

Olof Lundh

Olof Lundh (f 1966), journalist och krönikör på TV4, C More och Fotbollskanalen där han även bloggar och har en podcast. Utsågs 2015 till Årets Sportjournalist i Sverige. Lundh är en trogen supporter till Leeds United och Landskrona Bois.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...