Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Trollsländor och taggtråd

Författarbilder

174537 174538

Trollsländor och taggtråd

Noveller
Köp

Redan med sin titel har Stina Palm funnit två starka bilder för vad våra liv djupast sett handlar om. Trollsländor och taggtråd – de skimrande lyckoögonblicken av fri flykt och, tätt intill, en verklighet som aldrig upphör att hota och göra illa.
   Titelnovellens trollsländor vid stranden i den norrländska fiskebyn rör sig genom flera av hennes berättelser, liksom också andra motiv och gestalter. På så vis speglar och belyser novellerna varandra, där de kretsar kring livets och konstens gåtfullhet och sårighet och undrande prövar gränsen mellan verklighet och illusion. Palm leker med minnets skapande kraft i sättet som vi återberättar våra liv, i möjligheten att besvärja och förändra det förflutna, och visar samtidigt på minnets otillförlitlighet och identitetens obestämdhet… Vad hände egentligen med systern som försvann för längesen?  Hur tänker kvinnan som plötsligt inte minns vägen hem? Och kan man stjäla sina vänners minnen för att skapa sig ett annat liv?
   Med lätta snabba stygn syr Stina Palm samman det närvarande med det frånvarande, nuet med det förflutna, och den konkreta lilla berättelsen med den undflyende livsberättelsen. I denna debut möter vi en intensiv stilvilja: att förena det exakta och fysiskt kännbara med det svävande, lyriska – taggtrådsspråk med trollsländespråk.

Recensionsdatum 2015-01-02
Mer om...
 • Författare

  Stina Palm
 • Recensionsdatum:

  2015-01-02
 • ISBN:

  9789100150938
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2014
Författaren
Stina Palm

Foto: Emil Malmborg

Stina Palm

Stina Palm, född 1970, är bosatt i Lund där hon är forskare i fransk litteratur.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...