Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sov du så diskar jag

Sov du så diskar jag

Köp"Det här är den korta sagan om Ida Adriana och John Andersson. En kärlekssaga som kunde blivit längre om inte ett ogint öde beslutat annorlunda. Och mot ett ogint öde som beslutat sätta sig på tvären slåss inte ens sexhundra beridna lansiärer med nån större framgång."

Så presenterar Stig Claesson själv sin roman Sov du så diskar jag. Den är en ömsint skildring av hur en man och en kvinna på ålderns höst återfinner varandra och snart kommer underfund med att de vill leva tillsammans. Ida Adriana väver mattor, så vackra att det vore ett helgerån att gå på dem, John skriver, och när vintermånaderna är över ägnas dagarna åt trädgårdsarbete. John klipper den stora gräsmattan – med gräsklipparen Aisopos och i den fart han funnit passar honom bäst, ”stilla engelsk vals” – och Ida Adriana planterar och sköter sina blommor. Åren går, men inte alls tillräckligt många, och en dag är John Andersson åter ensam i sin stuga i skogen. Den andra stugan står tom.
Sov du så diskar jag skildrar hur två människor, hänvisade till varann i varsin ensligt belägen stuga, klarar av sitt vardagsliv och finner lycka i sin gemenskap. Men framför allt är den en hyllning till en älskad och djupt saknad livskamrat. Denna roman är Stig Claessons ojämförligt finaste kärleksskildring, skriven med ömhet och humor, som bara han kan. Sov du så diskar jag utspelar sig i en liten ort i dagens Sverige.

Med illustrationer av författaren.

 

Recensionsdatum 2013-07-10
Mer om...
 • Författare

  Stig Claesson
 • Recensionsdatum:

  2013-07-10
 • ISBN:

  9789100135546
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2013
 • Illustratör:

  Stig Claesson
Författaren
Stig Claesson

Stig Claesson

Sedan debuten 1956, med Berättelse från Europa , har Stig Claesson utkommit med minst en bok om året. Flera av dem har med framgång blivit filmade, bl.a. Vem älskar Yngve Frej , På palmblad och rosor och En vandring i solen . Årets bok är den åttioförsta i detta så omtyckta författarskap.  

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...