Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Outsidern

Författarbilder

253422 259819 259820

"Berättelsen är högst vardaglig och realistisk tills att den inte längre är det. Vilket är en av Kings specialiteter, men förutom det – och att skapa karaktärer som det är svårt att inte gilla – tror jag att Kings bästa trick är att ge läsaren en känslan av att ingå i gänget. Det team som ska stoppa monstret. Att läsa Stephen King blir på det sättet lite som att göra något ovanligt spännande med sina bästa arbetskamrater."

Göteborgs-Posten

"Trump och black lives matter nämns i förbifarten, men också symboliskt. På ett sätt handlar 'Outsidern' om källkritik och fake news. I polisförhören hävdar Maitland, som så många andra brottslingar, sin oskuld. Det ovanliga är att det snabbt dyker upp lika tydlig bevisning på att han faktiskt är oskyldig. Så skapar Stephen King den där skevheten, sprickan i verklighetens fasad som han är så bra på."

Borås Tidning

"Stephen Kings senaste är en övernaturlig thriller som bygger en tät, suggestiv stämning från sida 1 och hör till det absolut bästa han har skrivit det här decenniet."

Hallå Ängelholm

Outsidern

Köp

Terry Maitland – även kallad Coach T – är något av en lokalkändis i Flint City. Alla känner den omtyckte basebolltränaren, som håller i stadens juniorlag och tränar ungarna i high school. Därför blir chocken extra stor när Terry blir arresterad inför publik och under stor dramatik vid en basebollmatch på den lokala arenan. Han anklagas för ett fasansfullt brott: sexuella övergrepp och mord på en elvaårig pojke.Ett dussin vittnen säger sig ha sett Terry tillsammans med pojken eller nära brottsplatsen samma kväll. Men själv svär Terry på att han befann sig någon helt annanstans. Polisens utredare Ralph Anderson och den ambitiösa distriktsåklagaren Bill Samuels är dock övertygade om att de fått tag på rätt man och vill se honom i elektriska stolen. I staden sprids lynchstämningen samtidigt som Terrys fru och barn gömmer sig i hemmet.Men det dyker upp märkliga inslag i utredningen som inte går att förklara, och Ralph Anderson tvingas till sin förfäran inse att historierna inte går ihop. Lika säkert som bevismaterialet mot Terry tycks vara, lika vattentätt är det alibi som basebolltränarens advokat presenterar. Kan en människa befinna sig på två olika platser samtidigt? När Ralph väl vågar ställa de rätta frågorna inser han att de krafter som satts i spel inte har någon naturlig förklaring – och att ondskan som ligger bakom det fruktansvärda mordet fortfarande är lös.I Outsidern visar Stephen King åter vilken mästare han är på att skildra mörkret som lurar mitt ibland oss: i familjen, i skolan, i småstaden, i vår vardag. Outsidern är en mångbottnad spänningsroman som påminner läsaren om klassiker som Det, och samtidigt innehåller en kärleksfull blinkning till Kings senaste thrillerserie om kriminalaren Bill Hodges, som inleddes med Mr Mercedes.

Recensionsdatum 2018-09-11
Mer om...
 • Originaltitel:

  The Outsider
 • Författare

  Stephen King
 • Recensionsdatum:

  2018-09-11
 • ISBN:

  9789100177164
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Översättare:

  John-Henri Holmberg
 • Utgivningsår:

  2018
 • Mediakontakt:

  Julia Markstedt
 • Bredd:

  164 mm
 • Höjd:

  234 mm
 • Djup:

  42 mm
 • Antal sidor:

  639
 • Vikt:

  0,908 kg
 • Omslagsformgivare:

  Nebojsa Zoric
Författaren
Stephen King

Foto: St Francis College

Stephen King

Stephen King, född 1947, debuterade 1974 med Carrie , som blev hans genombrott. Med The Shining ( Varsel ) fick han världsrykte. Han har sammanlagt gett ut ett drygt femtiotal romaner samt ett antal kortromaner och novellsamlingar, varav en lång rad har filmatiserats.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...