När tiden tog slut - Albert Bonniers Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
När tiden tog slut

När tiden tog slut

Köp


De bor på Nyckelberget i mitten på femtiotalet. Fadern vill göra honom till predikant med kostym och egen skrivmaskin. Efter pojkens brådmogna predikodebut – länge känd som Utgjutelsen i Skrömsta – kontrar hans mor med träningsoverall, leksaksgevär och en modern uppfostran. I hemlighet fortsätter han sina studier om Det Stora Luftmötet, då församlingen skall ryckas upp i skyn, och Vedermödan, de sju svåra år som då inleds på jorden. Med dessa oroande kunskaper om tidens slut börjar han skolan och blir en flitig besökare på barnbiblioteket. 
          Plötsligt är mor och far borta. Har de sugits upp till Luftmötet? Har han lämnats kvar? Hur ska han uthärda Vedermödan på egen hand? Viola från Svenssons livs tar honom med till Skåne över sommaren. Dit anländer också Dag Hammarskjöld för en välbehövlig vila undan hotande krig och världens oroshärdar. Viola vet vad han behöver och hur hon skall få honom dit hon vill. Planen sätts i verket med hjälp av en egenhändigt tillverkad bikini och predikantpojken som mellanhand.
          När tiden tog slut är en skimrande berättelse fylld av fantasi, underverk och barnatro.

Om Ängeln i skivans mitt:
”...det är vilt, magiskt, chassidiskt, och alldeles, alldeles underbart.” Ylva Eggehorn

 

Recensionsdatum 2009-12-07
Mer om...
 • Författare

  Göran Sahlberg
 • Recensionsdatum:

  2009-12-07
 • ISBN:

  9789143505368
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2009
 • Förläggare:

  Jonas Axelsson
 • Omslagsformgivare:

  Marina Mattsson
Författaren
Göran Sahlberg

Göran Sahlberg

Göran Sahlberg, född 1954, är filosofie doktor, lärare i religionspsykologi och medlem i redaktionen för kulturtidskriften NOD. Han har skrivit texter till opera och körverk samt medverkat i en rad publikationer, bland andra antologierna Film och  religion och Möten med Dag Hammarskjölds Vägmärken . Göran Sahlbergs senast utgivna bok före När tiden tog slut är novellsamlingen Ängeln i skivans mitt .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...