Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Montecore

Författarbilder

274844 274842 274843 274841 274845 274846

Montecore

Köp

"Man slukar den ... Det finns inte en död minut, berättarglädjen står högt i tak." Aftonbladet

"Den är smart, hipp och uppfinningsrik, men i grunden ett hjärtslitande verk av förbluffande kvalitet." SydsvenskanFörfattaren Jonas Hassen Khemiri får ett oväntat mail från sin pappas barndomskamrat Kadir. På en säregen fransk-arabisk svenska presenterar Kadir en genial idé: "Låt oss kollidera våra kloka huvuden i ambitionen att kreera en biografi värdig din prominente far!" Fadern, den kosmopolitiske superfotografen, har förlorat kontakten med sin familj och försvunnit. Vad var det som hände egentligen?

Montecore sträcker sig från det sena sjuttiotalets progg, över iskylan i Lasermannens Sverige, in i våra dagar. Jonas och Kadirs minnen glider allt längre ifrån varandra, kampen om sidutrymmet och jakten på sanningen hårdnar.

Recensionsdatum 2016-12-29
Mer om...
 • Författare

  Jonas Hassen Khemiri
 • Recensionsdatum:

  2016-12-29
 • ISBN:

  9789100171957
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2016
 • Omslagsformgivare:

  Håkan Liljemärker
Författaren
Jonas Hassen Khemiri

Foto: Pierre Björk

Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri är en av våra mest hyllade och lästa unga författare. Romanerna Ett öga rött , Montecore , Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till ett tjugotal olika språk. Khemiris pjäser har spelats av över hundra internationella teaterkompanier. Montecore nominerades till Augustpriset, fick Sveriges Radios Romanpris och har utnämnts till en av 00-talets tio bästa romaner.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...