Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Ladies

Författarbilder

265065 265064 265066 265067 265069 265068

Ladies

Hyllade Mara Lees uppmärksammade romandebut Med underhållningslitteraturens form som redskap dissekeras begrepp som skönhet, yta och bild
Köp

De heter Lea, Laura, Mia och Siri. De är Ladies. Och naturligtvis framstår de som svala, perfekta och ouppnåeliga i sin skönhet. Ladies är romanen om hur de, var och en på sitt håll, kämpar för att ta kontrollen över sina egna liv. Deras vägar för dem till Skåne, Stockholm och Paris. De möter varandra som konkurrenter, älskande och spegelbilder.
         Den lilla sjöjungfrun, som måste offra sin röst för att vinna mänsklig gestalt och inte kan ta ett steg utan att det känns som knivar skär i fötterna, är den myt om det kvinnliga som Ladies kretsar kring, speglar och dubblerar i de fyra huvudpersonerna och deras olika svar på den tragiskt aktuella frågan: hur gör man för att vara kvinna och människa på en och samma gång, i en och samma kropp?
         Mara Lee tar spjärn både mot flärdroman och filosofi i sin skildring av unga kvinnors utsatthet och fångenskap. Initierat skildras kulturlivets och modevärldens innersta kretsar där framgång och skönhet är själva förutsättningen, pengar och makt ett givet plus.

Mara Lee, som efter sin uppmärksammade debut blivit något av en symbolfigur för den yngre generationen, ger en oroande och förvånansvärt detaljskarp bild av vår egen tid, dess förföriskt blanka ytor och bortglömda svarta schakt. Med stor precision tecknas en samtid som oroar genom sin besatthet av perfektion och kontroll.

Recensionsdatum 2012-07-20
Mer om...
 • Författare

  Mara Lee
 • Recensionsdatum:

  2012-07-20
 • ISBN:

  9789100129873
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2012
 • Omslagsformgivare:

  Johan Petterson
Författaren
Mara Lee

Foto: Märta Thisner

Mara Lee

Mara Lee är född 1973, leder skrivarkurser på Biskops-Arnö och har tidigare gett ut de två uppmärksammade diktsamlingarna Kom och Hennes vård . Med Ladies debuterade hon som romanförfattare på Albert Bonniers Förlag.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...