Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Jag ringer mina bröder

Författarbilder

274844 274842 274843 274841 274845 274846

”Det är Khemiri och därför mycket skickligt gjort. Han har ett absolut gehör för dialog och när han håller sig uteslutande bakom anföringstecken blir det absolut strålande.”
Dagens Nyheter

”Det är en fantastisk bok. Texten stöts fram som ljud: mobiltelefonsignaler, trafikljud, sirener, fotsteg. Man vill läsa den högt. Det är i våra kroppar som samhället börjar, det är där rädslan växer, det är där striden står. Det är samhällskroppens puls som stiger ur den här lilla boken.”
Ulrika Milles, Kulturnyheterna SVT

”Med Jag ringer mina bröder stryker Jonas Hassen Khemiri tjocka tuschstreck under sin position som en av den svenska samtidslitteraturens största språkliga ekvilibrister och snitsigaste kartläggare av förhållandet identitet och samhälle. Hurra för det. I tider då SD ökar i mätning efter mätning är dock frågan om inte boken egentligen bör delas ut helt gratis av boklådorna. Ord må nämligen aldrig vara oskyldiga. Men de kan åtminstone göra viss skillnad.”
Johan Hilton, Expressen

”Han och hans författarskap lever i allra högsta välmåga och idag är han inte längre bara författaren som skildrar det nya Sverige. Och han är absolut inte en talesman för minoriteter. Han är en av de främsta författarna i sin generation. /…/ Med den korta roman som kommer ut idag - Jag ringer mina bröder - visar Khemiri att han bara blir bättre./…/ Khemiri är en av dem som tvingat mig tänka lite längre.”
Karin Nykvist, Sydsvenskan

Jag ringer mina bröder

Köp

"Han är en av de främsta författarna i sin generation." Sydsvenskan"Det är en fantastisk bok. Texten stöts fram som ljud: mobiltelefonsignaler, trafikljud, sirener, fotsteg. Man vill läsa den högt." Kulturnyheterna SVTEn bil har exploderat i Stockholm. Amor irrar runt i en polisfylld, paranoid stad på jakt efter en reservdel till en borrmaskin. I framfickan har han en telefon, i bakfickan en kniv. Han ska svara när Shavi ringer, han ska sluta stalka Valeria. Framför allt ska han bete sig maximalt normalt. Under 24 intensiva timmar befinner vi oss i Amors huvud där gränserna mellan brottsling och brottsoffer, kärlek och kemi, paranoia och verklighet, blir allt suddigare.

Recensionsdatum 2017-01-25

8 januari 2014

Skrivarworkshop för papperslösa
Våren 2013 startade Jonas Hassen Khemiri, i samarbete med Artikel 14 och Ingen människa är...
Läs mer

7 januari 2014

Jag ringer mina bröder sätts upp som pjäs i New York
Pjäsen Jag ringer mina bröder, som bygger på Jonas Hassen Khemiris roman med samma titel,...
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Jonas Hassen Khemiri
 • Recensionsdatum:

  2017-01-25
 • ISBN:

  9789174295931
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2017
 • Bredd:

  110 mm
 • Höjd:

  178 mm
 • Djup:

  11 mm
 • Antal sidor:

  152
 • Vikt:

  0,105 kg
 • Omslagsformgivare:

  Håkan Liljemärker
Författaren
Jonas Hassen Khemiri

Foto: Pierre Björk

Jonas Hassen Khemiri

Jonas Hassen Khemiri är en av våra mest hyllade och lästa unga författare. Romanerna Ett öga rött , Montecore , Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till ett tjugotal olika språk. Khemiris pjäser har spelats av över hundra internationella teaterkompanier. Som extramaterial i den här utgåvan ingår en nyårsnovell på temat broderskap och Khemiris öppna brev till justitieminister Beatrice Ask. Brevet väckte enorm uppmärksamhet, länkades av rekordmånga på nätet och har sedan dess publicerats i bland annat New York Times.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...