Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Hustrur och döttrar

Hustrur och döttrar

Köp

Hustrur och döttrar, Elizabeth Gaskells stora oavslutade roman från 1865 är både en underhållande ironisk sedeskildring och en rörande  kärlekshistoria. Den utspelar sig i 1820-talets England i det lilla lantliga samhället Hollingford. I centrum står den unga Molly Gibson, doktorns dotter, som växer upp ensam med sin pappa. Så gifter fadern om sig med den ytliga och själviska Clare, och samtidigt kommer den charmerande och vackra styvsystern Cynthia in i Mollys lugna liv. Föremålet för Mollys varma känslor är patron Hamleys yngste son Roger, en karaktär som speglar Gaskells intresse för naturvetenskap och är något av en ung Darwin. Romanen kretsar kring Mollys sorger och glädjeämnen, kring den spirande kärleken till Roger, samt kring relationerna mellan hustrur och döttrar i några lantliga familjer.

 

Hustrur och döttrar är en förtrollande berättelse om livet i en engelsk småstad, med alla dess skiftande karaktärer och små och stora intriger. En bok man inte vill lägga ifrån sig.

 

Recensionsdatum 2013-12-30
Mer om...
 • Originaltitel:

  Wives and Daughters
 • Författare

  Elizabeth Gaskell
 • Recensionsdatum:

  2013-12-30
 • ISBN:

  9789100141554
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Översättare:

  Gun-Britt Sundström
 • Utgivningsår:

  2013
Författaren
Elizabeth Gaskell

Elizabeth Gaskell

Elizabeth Gaskell är en av den engelska litteraturens klassiker, en ovanlig och självständig kvinna. Hon var god vän med Charles Dickens och Charlotte Brontë, och skrev den senares första biografi. Hon debuterade sent i livet, och började skriva för att komma över sorgen efter en älskad son. Hustrur och döttrar är Gaskells sista roman – författarinnan dog medan hon höll på med slutkapitlet. Boken har även blivit en miniserie från BBC som visades för några år sen i svensk tv.

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...