Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Himmelsdalen

Köp

Dalen mellan bergen i Schweiz är ett paradis på jorden. Eller åtminstone ett paradis för människor med vissa psykiska åkommor, som behöver vila upp sig i lugn miljö med hög luft, god mat och professionell omvårdnad. Så ser det i alla fall ut.

Men varför är det då så förtvivlat svårt att ta sig därifrån? Och vad har alla patienter gjort för att ta sig dit?

Svenske Danielkommer till Himmelsdalen för att besöka sin tvillingbror Max, som han haft sporadisk kontakt med. Max vill be honom om en tjänst: att byta plats med honom så att han hinner ordna upp lite privata affärer. På grund av en skuld har hans flickvän blivit misshandlad av ett gäng skrupelfria kriminella. Bara några dagar, så han kan betala skulden och rädda flickvännen. Snälla? Daniel ger med sig, och Max ger sig av.

Men kommer inte tillbaka. Daniel förstår att Max är mycket mer manipulativ och farlig än han någonsin har trott. Och det värsta är: så är alla andra i Himmelsdalen också. Den öppna friska dalen är ett fängelse för riktigt sjuka människor, farliga både för sig själva och omvärlden. Och personalen kan han naturligtvis inte övertyga om att han inte är han utan att han är sin bror.

Marie Hermansons nya berättelse är en spännande, mångbottnad berättelse, med thrillerna snabba oväntade vändningar, och den samhällskritiska romanens tankeväckande tilltal. Den kan påminna om sextiotalets vassa prosakonst, om PC Jersilds tidiga romaner.

Recensionsdatum 2011-09-02
Mer om...
 • Författare

  Marie Hermanson
 • Recensionsdatum:

  2011-09-02
 • ISBN:

  9789173485562
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2011
Författaren
Marie Hermanson

Foto: Emelie Asplund

Marie Hermanson

Marie Hermanson föddes 1956 i Sävedalen utanför Göteborg. Efter Journalisthögskolan och universitetsstudier i sociologi, litteraturvetenskap och barnlitteratur arbetade hon en tid som dagspressjournalist. Hon debuterade 1986 med Det finns ett hål i verkligheten . 1995 blev hon nominerad till Augustpriset med romanen Värddjuret (1995), som senare blev dramatiserad och framförd på Teater Pero i Stockholm. Med Musselstranden (1998) fick hon ett stort kritiker- och publikgenombrott. Hennes författarskap har med en imponerande konsekvens utforskat instängdhet och vardagliga klaustrofobier, men...

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...