Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Hembiträdet

Köp

"Yvonne gick upp för trappan till ytterdörren, låste upp och gick in. Och nu äntligen erfor hon den pirrande känsla hon föreställt sig när hon tagit det drastiska steget att söka hembiträdesplatsen för att få komma in i huset."

Yvonne Gärstrand är en framgångsrik organisationskonsult som känner leda, såväl i jobbet som i sin familj. För att liva upp sig börjar hon ströva omkring i ett främmande villaområde, hon iakttar människorna där och fantiserar om deras liv.
Ett hus i synnerhet väcker hennes intresse, makarna Ekbergs. Hon får veta att de söker en hemhjälp, går dit på en anställningsintervju och får jobbet. Men när hon börjar sitt arbete märker hon snart att allt inte står rätt till.
Från att ha varit en utanförstående iakttagare dras Yvonne alltmer in i Bernhard Ekbergs liv. Hon invigs i hans mörka hemligheter och blir mot sin vilja en pådrivare av händelsernas dramatiska utveckling. Men i samma ögonblick som hon går över tröskeln till familjen Ekbergs hus börjar också hennes eget liv förvandlas på ett sätt som hon inte kunnat ana.

Recensionsdatum 2010-06-11
Mer om...
 • Författare

  Marie Hermanson
 • Recensionsdatum:

  2010-06-11
 • ISBN:

  9789173484640
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2010
Författaren
Marie Hermanson

Foto: Emelie Asplund

Marie Hermanson

Marie Hermanson är född 1956 i Sävedalen utanför Göteborg. Hon debuterade 1986 med Det finns ett hål i verkligheten , en samling berättelser. Sedan följde en rad romaner: Snövit (1990), Tvillingsystrarna (1993), Värddjuret (1995) - nominerad till Augustpriset samma år och senare dramatiserad. Det stora genombrottet kom 1998 med romanen Musselstranden. Senast utkom Ett oskrivet blad (2001).

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...