Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Gå inte ensam ut i natten

Författarbilder

258196

Gå inte ensam ut i natten

Köp

Gå inte ensam ut i natten är en fristående sista del i en kvartett romaner om 1900-talets Helsingfors, ett av vår tids mest fullödiga porträtt av en europeisk storstad och dess människor. Romanen börjar i ett slitet men också romantiskt färgat sextiotal, där popmusiken är en möjlig språngbräda in i framtiden för romanens huvudpersoner Jouni, Ariel och Adriana. Men framgången stannar vid en dröm, och huvudpersonerna försvinner från varandra. Jouni in i politiken, Adriana in i sinnessjukdomen och Ariel försvinner först till Stockholm och sedan helt och hållet.
    Långt senare, i början av åttiotalet, börjar en ung medelklasskille vid namn Frank Loman nysta i historien om de tre vännerna, inte minst för att förstå sig själv. Det blir en vindlande berättelse som går in i vår egen tid, en berättelse om drömmar om något bättre, om lojalitet och vänskap.

Kjell Westö har blivit en av de mest älskade och lästa författarna i sin generation, både på finska och svenska. Hans förra roman Där vi en gång gått blev en enorm framgång och belönades med Finlandia-priset 2006. Årets berättelse

Recensionsdatum 2015-01-02
Mer om...
 • Författare

  Kjell Westö
 • Recensionsdatum:

  2015-01-02
 • ISBN:

  9789100149543
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2014
Författaren
Kjell Westö

Foto: Marica Rosengård

Kjell Westö

Kjell Westö (född 1961) är en av de främsta finlandssvenska författarna idag. Han fick sitt genombrott med romanen Drakarna över Helsingfors (1996). Tillsammans med Vådan av att vara Skrake (2000) och Där vi en gång gått (2006) utgör den en "bukett" fristående Helsingforsromaner, där Gå inte ensam ut i natten är den sista. Där vi en gång gått erhöll Finlandiapriset och blev en stor publikframgång.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...