Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Evighetens rand

Författarbilder

258088 258089
Om Århundradet-trilogin:

”Medryckande berättad och läsvärd ända till slutet.”
The New York Times Book Review

Evighetens rand

Köp

Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen, som inleddes med Giganternas fall och Världens vinter, har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av sociala, politiska och ekonomiska omvälvningar: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen. Det är en tid av passion, revolution och politiskt spel – och av rock'n'roll.

Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det mer personliga planet. Cameron Dewar, sonson till en senator, går med på att bli spion för att tjäna de högre syften han tror på, men tvingas inse att världen är en farligare plats än han kunnat ana. Och Dimka Dvorkin, en av Nikita Chrusjtjovs unga medarbetare, dras in i det kalla kriget mellan Sovjetunionen och USA, medan hans syster Tania tar sig från Moskva till Kuba, Prag och Warszawa – och rakt in i historien.

Recensionsdatum 2014-09-23
Mer om...
 • Originaltitel:

  Edge of Eternity
 • Författare

  Ken Follett
 • Recensionsdatum:

  2014-09-23
 • ISBN:

  9789100143046
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Översättare:

  Lena Karlin, Peter Samuelsson
 • Utgivningsår:

  2014
 • Omslagsformgivare:

  Marina Mattsson
Författaren
Ken Follett

Foto: Olivier Favre

Ken Follett

Ken Follett, född 1949 i Cardiff, är en av världens främsta spänningsförfattare – med spionberättelser som Nålens öga (1979) och Kod Rebecca (1981) och historiska äventyrsromaner som Svärdet och spiran (1990) och En värld utan slut (2008). Hans böcker har sålts i över 120 miljoner exemplar världen över.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...