Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Djur

Författarbilder

253274

Djur

Köp

Brandlarmet gick klockan 03.50 i den isande vinternatten. Ljudet var öronbedövande och någon rusade runt i studenthemmets korridor och bankade på dörrarna. Flickorna samlades ute på gårdsplanen, paniken gjorde dem upprymda. Men nu såg de – röken och eldslågorna kom inte från deras hus, det var utanför campus, borta vid lärarbostäderna.

Som 20-åring vid Catamount College blir Gillian Brauer förälskad – i poesi, i den karismatiske läraren Andre Harrow och hans hustru Dorcas som är en kontroversiell skulptris. Deras bohemiska livsstil, deras avsides belägna hus och nattliga hemligheter utövar en oemotståndlig lockelse på henne. Lust, spänning och ångest väntar. Gillian Brauer är på väg ner i helvetet.

Joyce Carol Oates visar sitt mästerskap i det lilla formatet när hon efter Våld – en historia om kärlek återkommer med en roman om några unga collegeflickor, om passion och besatthet, om missbruk av tilliten, i en idyll som förvandlas till mardröm.

"Oates är strålande när hon avslöjar den blandning av fräckhet och sårbarhet som finns hos unga kvinnor." – Los Angeles Times

"En liten juvel… Oates gör oss inte besvikna, inte heller skriver hon ett ord för mycket." – Washington Post Book World

"Storartad… Djur är något av en jeu d´esprit noir… Kortromanens form är exakt rätt." – New York Review of Books

 

Recensionsdatum 2014-10-31
Mer om...
 • Originaltitel:

  Beasts
 • Författare

  Joyce Carol Oates
 • Recensionsdatum:

  2014-10-31
 • ISBN:

  9789173489195
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Översättare:

  Kerstin Gustafsson
 • Utgivningsår:

  2014
Författaren
Joyce Carol Oates

Foto: Dustin Cohen

Joyce Carol Oates

Joyce Carol Oates är en av USA:s verkligt betydande författare. Förutom ett drygt trettiotal romaner har hon skrivit noveller, lyrik, essäer, kritik och dramatik. Hon har tilldelats en lång rad förnämliga litterära utmärkelser för sina inträngande skildringar av det amerikanska samhället. Oates är född 1938 och växte upp på landsbygden utanför Lockport i staten New York. Hon är verksam som professor vid Princeton University i New Jersey. Sitt stora genombrott i Sverige fick hon med romanen Blonde .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...