Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Det är så du förlorar henne ; Sjunk

Författarbilder

209890

 "Häftig prosa, musikaliskt språk. Betyg 4 av 5." Yuiko Duke, SvT

Det är så du förlorar henne ; Sjunk

Köp

Nu ger vi ut Junot Diaz nya novellsamling Det är så du förlorar henne tillsammans med hans debut, novellsamlingen Sjunk (1998), dessa två novellsamlingar har flera trådar som knyter dem samman.

De båda böckerna Det är så du förlorar henne och Sjunk innehåller noveller om unga människor från Dominikanska republiken, invandrare i New York, i New Jersey eller ännu kvar i sin fattiga, havsomflutna hemtrakt. Deras värld är stadd i förvandling, familjestrukturen faller sönder, vänskapsband knyts och löses upp och sexualiteten spränger fram; en våldsam värld som skildras inifrån, utan spår av sentimentalitet eller frosseri. I hans nyaste novellsamling står kärleken i fokus, den oförglömliga och omöjliga kärlekens kraft. Han blottar det mänskliga hjärtats eviga längtan och oundvikliga svaghet.

Junot Dias skildrar sina gestalters coola attityd och underliggande desperation med en stramhet som bryts av poetiska passager.

Recensionsdatum 2013-06-07
Mer om...
 • Originaltitel:

  This is how you lose her/Drown
 • Författare

  Junot Díaz
 • Recensionsdatum:

  2013-06-07
 • ISBN:

  9789100137458
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Översättare:

  Niclas Hval
 • Utgivningsår:

  2013
 • Omslagsformgivare:

  Nina Ulmaja
Författaren
Junot Díaz

Foto: Nina Subin

Junot Díaz

Junot Díaz, född 1968 i Dominikanska republiken och numera bosatt i New York. Han blev känd i USA över en natt för debutboken Sjunk (1998) och hyllades som en viktig ny författarröst. Han har skrivit för The New Yorker, och undervisat i kreativt skrivande. Oscar Waos korta förunderliga liv är hans första roman som kom ut 2009 i Sverige. Den har tilldelats Pulitzerpriset, National Book Critics Circle Award och valdes till Times #1 Skönlitterära roman 2007. Det är så du förlorar henne är hans nyaste novellsamling. Han har mottagit PEN/Malamud Award och Dayton Literary Peace Prize.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...