Det amfibiska hjärtat - Albert Bonniers Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Det amfibiska hjärtat

Författarbilder

265005 265006 265007 265008 265009

Det amfibiska hjärtat

Köp


I Det amfibiska hjärtat placeras vi hundra år tillbaka i tiden, till början av nittonhundratalet. Platsen är ett nordeuropeiskt universitet, där en ung zoolog, T, för anteckningar om sitt liv och sin forskning.

”Allting har kommit ur havet. En dag kan det välja att återvända.”

Så skriver T sedan han funnit en gammal plansch på sin institution föreställande ett för honom okänt djur: amfibien. T:s beundrade mentor, professor M, har dragit sig tillbaka och lämnat honom i en allt större isolering och osäkerhet, men den havslevande, dubbelkönade amfibien väcker hans fascination, ja snart en besatthet, och sökandet efter den får honom att resa söderut. Han beger sig först till Vatikanens bibliotek i Rom, där forskningen i äldre zoologiska verk leder honom tillbaka till antiken – men ensamheten och frågorna tätnar, samtidigt som idealbilden av amfibien växer sig allt starkare: en utopisk flockvarelse som inte känner individens avskildhet, en obegränsad androgyn, en gryningens hemliga landstigare, en okänd släkting… Finns amfibierna eller är de en fantasi? Vill de honom något?

T:s efterlämnade anteckningar, och ett upphittat ”bestiarium” påbörjat av professor M om allehanda dubbelexistenser, bildar tillsammans en sannskyldig äventyrsberättelse, spännande och sorgsen på samma gång, om längtan efter att förlora sig själv.

Recensionsdatum 2012-05-24

1 mars 2016

Jonas Brun får Samfundet De Nios Vinterpris
Jonas Brun tilldelas Samfundet De Nios Vinterpris.
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Jonas Brun
 • Recensionsdatum:

  2012-05-24
 • ISBN:

  9789100129224
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2012
 • Omslagsformgivare:

  Katerina Mistal
Författaren
Jonas Brun

Foto: Sara Mac Key

Jonas Brun

Jonas Brun, född 1979 och uppvuxen i Vällingby, debuterade som romanförfattare med Den andra tiden 2004. Han har även givit ut diktsamlingen Det här är platsen / Ett barn hos gud.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...