Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Änglarnas syster

Författarbilder

258225 258226 258228 258227 260757 258223 258224 258230

Änglarnas syster

Köp


"Är en människa starkast när hon älskar eller när hon hatar? Eller är man starkast när man inte känner någonting alls?"

I en lägenhet som verkar liksom höljd i ett grått ljus bor Sonja och hennes mamma. Det har inte alltid varit så. Förut fanns det en pappa där, och en storebror.

Så hände en katastrof. Nu är det sex år senare och Sonja är en sextonåring sprängfull av drömmar och sorg. Hon bär en lila glitterhatt som alla retar sig på. Hon är arg och rädd; hon vill så mycket, hon vill leva och gnistra och älska. Men flyr mest in i sin ensamma drömvärld - och skruvar upp musiken. Pojkvännen som hon borde vara så lycklig över verkar befinna sig i en annan värld, och för klasskamraterna är hon en tönt. Skolan är en ockupationsmakt. Och mamma sitter bara i köket och röker.

Ur ensamheten i lägenheten ovanför kommer en annan berättelse och blandar sig med Sonjas. Där bor Katrina, en kvinna från Albanien, med sin historia om flykt och längtan. Kan de hjälpa varandra, stärka varandra? Vara ett slags systrar? För Sonja blir det så, i fantasin. Och kanske också i verkligheten!
"Flödande, bildrikt, poetiskt, desperat och äkta. Och med en alldeles egen ton, ett vemod som genomsyrar hela texten." Så skrev en recensent om debutromanen Pappa Pralin, och den tonen känns igen också i Änglarnas syster. Anna Jörgensdotters levande och träffsäkra språk lyckas ge röst åt både tonåringen och den vuxna kvinnan i denna roman om sorg, uppror och frihet.
Musikbonus: E-boken innehåller ett exklusivt soundtrack med de tre låtarna Sonja Song, Rotting Share och Happy Story.

Recensionsdatum 2012-09-14
Mer om...
 • Författare

  Anna Jörgensdotter
 • Recensionsdatum:

  2012-09-14
 • ISBN:

  9789100133313
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2012
Författaren
Anna Jörgensdotter

Foto: Sara Mac Key

Anna Jörgensdotter

Anna Jörgensdotter, född 1973, debuterade 2002 med den kritikerrosade romanen Pappa Pralin . 2004 gav hon ut diktsamlingen Homecomingqueen . Med Änglarnas syster följer en cd-skiva, ett soundtrack med låtar med bl a The Knife, Stefan Sundström, Yohanna Troell och Cirkus Miramar som skrivits eller valts utifrån stämningen i romanen.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...