Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Andrej

Andrej

I skuggan av faderns imperium
Köp

Året är 1904. Platsen ett tåg på väg österut genom Ryssland mot Manchuriet. Andrej Tolstoj, son till den store ryske författaren, är som frivillig på väg mot vad han tror ska bli en säker död i det rysk-japanska kriget. Resan genom det vidsträckta landskapet väcker Andrejs minnen vid liv. Minnen av barndomen, av det alltmer undergångsmärkta överklasslivet i Moskva och på godset Jasnaja Poljana, och av faderns drama ”Det levande liket” som tycks honom vara en hotfull profetia om hans eget öde.

För Andrej glider fantasier, litterära fiktioner, minnen och aktuella upplevelser samman till en bräcklig och opålitlig verklighet som ständigt hotas av upplösning och sönderfall. Carola Hanssons roman är en stark och gripande skildring, fylld av sorg och mörker men också av drömmar, längtan och bländande ljus.

Recensionsdatum 2015-11-16
Mer om...
 • Författare

  Carola Hansson
 • Recensionsdatum:

  2015-11-16
 • ISBN:

  9789100160241
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2015
 • Omslagsformgivare:

  Arne Öström
Författaren
Carola Hansson

Foto: Sara Mac Key

Carola Hansson

Carola Hansson, född 1942, debuterade 1983 med Det drömda barnet och har sedan dess publicerat ytterligare åtta romaner, bland dem genombrottsromanen Andrej (1994) och Den älskvärde (2000) som båda nominerades till Augustpriset. Senast gav hon ut Mästarens dröm (2005), en berättelse om två svenska systrar som verkar som missionärer i Kina.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...