Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Andra boken till dig

Andra boken till dig

Till dig som ska fylla 20. Till dig som har fyllt 20.
Köp

Boken till dig utkom första gången 1959 och blev genast en bibel för en hel generation flickor. Här fann man svar på en uppsjö frågor: allt från klädvård och bantning till kärlek och vuxenblivande. Boken var fylld av praktiska tips i stora som små ämnen, och läsaren hade lätt att känna igen sig i de frågeställningar som togs upp. En del av framgången låg i att den uppfattades vara från en femtonåring till en annan - Kerstin Thorvall gav intryck av att ännu vara tonåring. Hon ville skriva en bok där något av det som man som tonåring undrade över diskuterades, den tonåriga flickan skulle få svar på frågor utan att behöva fråga, och det skulle även röra sig om sånt som man inte kunde tala med sina föräldrar.

1965 kom Andra boken till dig på samma tema med kapitel som: Att bli stor, Att få bli stor, Den snälla dottern, Dikter att läsa när man är förälskad, Kärlek - vad är det, Kort om preventivmedel, En ung man, Den sunda själen i den sunda kroppen, Den kvällen, Övningar i jazzteknik; Och så var det håret ... Allt en tonårstjej på 1950 och 60-talet kunde behöva veta! Och ett intressant tidsdokument idag.

Recensionsdatum 2030-01-14
Mer om...
 • Författare

  Kerstin Thorvall
 • Recensionsdatum:

  2030-01-14
 • ISBN:

  9789100163440
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2029
Författaren
Kerstin Thorvall

Kerstin Thorvall

Kerstin Thorvall (1925-2010) debuterade som skönlitterär författare med tonårsboken Boken till dig 1959 och skrev därefter barn-, ungdoms- och vuxenböcker. Genom hela sitt författarskap var hon verksam som illustratör både av barnböcker, egna och andras, och i veckopress.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...