Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format

Albatross

En tillvaro som obevekligt smulas sönder under sommarens tristess
Köp

Ett par i yngre medelåldern med hund hyr en avskilt belägen stuga över sommaren. Att deras relation är på väg att ta slut är det ingen av dem som riktigt orkar beröra, allra minst han, trots en ymnig konsumtion av bag-in-boxvin och öl i värmen. Dessutom ses de ju allt mindre: hon försvinner allt oftare till jobbet i Stockholm samtidigt som han och hunden tillbringar alltmer tid på den närbelägna golfbanan. Långsamt, nästan omärkligt, avskärmas han genom sitt golfande och drickande inte bara från henne utan också från sig själv och verkligheten, för att slutligen dras in i ett akut förvirringstillstånd. Vad är det som händer egentligen? Och vem är den där Andy Warhol-liknande figuren som smyger runt knutarna?

Albatross är en roman om besatthet – och om leda; om förlust och förträngning. Det är spännande och skruvat, kusligt och komiskt på samma gång.

Recensionsdatum 2015-04-15
Mer om...
 • Författare

  Hans Gunnarsson
 • Recensionsdatum:

  2015-04-15
 • ISBN:

  9789100146764
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2015
Författaren
Hans Gunnarsson

Foto: Martin Stenmark

Hans Gunnarsson

Hans Gunnarsson, född 1966 och bosatt i Stockholm, har trätt fram som en av sin generations främsta berättare. Hans debutbok, Bakom glas , belönades med Katapultpriset för bästa debut 1996. Sedan dess har han givit ut flera novellsamlingar och romaner, varav den senaste var Någon annanstans i Sverige (2007).

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...