Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Två systrar

Författarbilder

213939 213938

"För att vara en riktigt bra journalist ska man besitta såna egenskaper som att vara envis, noggrann, hederlig, saklig, klok på ett snabbt sätt, ha blick för rimlig helhet och skarpa detaljer. För att vara en enastående författare måste man behärska något som är så musikaliskt och obegripligt att det närmar sig magi.
Åsne Seierstad är både en bra journalist och en enastående författare."
Kulturnyheterna, SVT

Två systrar

Ett reportage
Köp

En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.
Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?
Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.

Recensionsdatum 2016-11-15
Mer om...
 • Författare

  Åsne Seierstad
 • Recensionsdatum:

  2016-11-15
 • ISBN:

  9789100167608
 • Genre:

  Samhälle och politik
 • Översättare:

  Jan Stolpe
 • Utgivningsår:

  2016
 • Formgivare:

  Sara R. Acedo
Författaren
Åsne Seierstad

Foto: Privat

Åsne Seierstad

Åsne Seierstad, född 1970, är norsk journalist och författare. 2002 slog hon igenom med den uppmärksammade reportageboken Bokhandlaren i Kabul , som har sålt i över 500 000 ex. I sin senaste bok, En av oss (2013), skrev hon om terrordåden i Oslo och på Utøya den 22 juli 2011.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...