Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Mitt krig mot Putin

Författarbilder

228345

Mitt krig mot Putin

Den sanna historien om stora pengar, mord och en mans kamp för rättvisa
Köp

"Jag måste utgå ifrån att det finns en reell möjlighet att Putin eller hans anhang kommer att lyckas att döda mig nån dag.
Nej, jag har ingen dödslängtan och jag tänker definitivt inte låta dem lyckas ta livet av mig. Jag har vidtagit åtgärder för att skydda mig, de flesta av dem måste naturligtvis förbli hemliga, men en av dem kan jag avslöja: den här boken.
Om jag blir dödad, så vet ni nu vem som gjorde det.
Och när min motståndare läser boken så inser också han att ni vet.
Så, om ni vill stödja mig i kampen för rättvisa, och för att ge Sergej Magnitskij upprättelse, sprid den här historien till så många som möjligt. Den enkla handlingen kommer att hålla minnet av Sergej levande och betyda mer än aldrig så många livvakter för att hålla mig vid liv."

En verklighetsbaserad thriller om finansmannen som utmanade Putin, och om hur mordet på hans advokat blev till storpolitik och väckte kalla kriget till liv igen.

Recensionsdatum 2015-03-10
Mer om...
 • Originaltitel:

  Red Notice
 • Författare

  Bill Browder
 • Recensionsdatum:

  2015-03-10
 • ISBN:

  9789100149963
 • Genre:

  Samhälle och politik
 • Översättare:

  Margareta Eklöf
 • Utgivningsår:

  2015
Författaren
Bill Browder

Foto: Peter Lindbergh

Bill Browder

Bill Browder, grundare och VD för Hermitage Capital Management, var fram till mitten av 00-talet den störste utländske investeraren i Ryssland. År 2009 avled hans advokat Sergej Magnitskij i fängelset efter att ha avslöjat att ryska regeringstjänstemän låg bakom en pengasvindel på över 230 miljoner dollar, sedan dess bedriver Bill Browder en kampanj för att bekämpa den ryska korruptionen och brotten mot mänskliga rättigheter. Browder har studerat vid Stanford.  

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...