Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Skymningens nådatid

Skymningens nådatid

Köp

Gnaeus Ulpius Saio är lägerprefekt i tjugoandra legionen i Marcus Aurelius artonde regeringsår 178 e. Kr. Efter ett långt liv i fält ser han fram emot en stillsam ålderdom tillsammans med sin hustru. Men när hon plötsligt tar sitt liv ser Saio tillvaron falla i spillror. Kvar finns de fyra barnen som han tvingas möta på ett helt nytt sätt.
    Hustruns självmord slår sönder hans livsberättelse. Steg för steg måste han återskapa den och rannsaka var det gick fel. De många krigen har avlöst varandra, han har befordrats och till slut nått så långt en vanlig, fattig människa kunde nå i Romarriket. När och varför tog deras liv olika riktning?

Vibeke Olsson har skrivit ett stort antal mycket älskade romaner om romartiden.

Recensionsdatum 2015-02-16
Mer om...
 • Författare

  Vibeke Olsson
 • Recensionsdatum:

  2015-02-16
 • ISBN:

  9789100151584
 • Genre:

  Historisk skönlitteratur
 • Utgivningsår:

  2015
 • Omslagsformgivare:

  Elina Grandin
Författaren
Vibeke Olsson

Vibeke Olsson

Vibeke Olsson är född 1958 och bosatt i Stockholm. Hon har varit verksam som författare sedan 1975 då hennes första bok Ulrike och kriget utkom. Sedan dess har hon skrivit ett stort antal böcker, så som de mycket älskade böckerna om romarinnan Sabina. I romanen Molnfri bombnatt (1995) återknyter hon till tiden hon skildrade i Ulrike och kriget . Romanen blev mycket uppmärksammad och belönades med Lars Widding-priset. Bland senare böcker kan också nämnas samtidsromanen Koltrasten i Tegnérlunden som kom 2001.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...