Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Sveaborg eller Rock happy

Sveaborg eller Rock happy

En av Nordens märkligaste platser
Köp

Sveaborg är en storslagen idyll. Stig Claesson känner den väl. Han har bott där i tre månader hösten 1981 som gäst hos Nordiskt Konstcentrum, en av de konstnärer från fem nordiska länder som i omgångar får arbeta i de vackra ateljéer man inrett i en gammal kasern.

Stig Claesson har varit på Sveaborg många gånger förr, bland annat under en intensiv sejour våren 1978, då han gjorde ett stort antal teckningar som gått på vandringsutställning i Norden och nu hänger på öarna. Ett generöst urval av dem illustrerar boken.

Sveaborg
är en rolig, upplysande och tankeväckande bok. Schablonerna står tätt i de gängse uppfattningarna om ögruppen. Stig Claesson har förmågan att inte bry sig så mycket om vedertagna uppfattningar utan se och fundera själv. Han hittar öarnas enda barrträd, han träffar Miss Strömming, han grubblar över kommendanten Cronstedt och han upplever ibland minnesrika äventyr på fastlandet. Allt till stor glädje för läsaren, som dessutom får en vacker bok i handen.

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Sveaborg publicerades första gången 1981.

Recensionsdatum 2016-05-16
Mer om...
 • Författare

  Stig Claesson
 • Recensionsdatum:

  2016-05-16
 • ISBN:

  9789100163242
 • Genre:

  Geografi
 • Utgivningsår:

  2016
 • Illustratör:

  Stig Claesson
Författaren
Mer om...