Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Lantlif i Budapest

Lantlif i Budapest

Restips från Slas
Köp

Stig Claesson är förälskad i Budapest, och hans kärlek till den gamla staden i Centraleuropas hjärta smittar av sig på alla som öppnar denna bok.

Få författare kan som Stig Claesson gripa det ogripbara i en atmosfär och få en miljö och dess människor att leva, antingen de är luggslitna violinister i plyschklädda kaféer eller diktare som varit döda i hundra år. Och ingen annan skulle undra varför korset på Stefanskronan sitter snett, se sambandet mellan Jultomtens dag i Budapest och Röda Nejlikan, förmedla ett recept på äkta ungersk gulyas eller låta ljuset över Donau framkalla minnet av en flicka på en dansbana i Kärrtorp en gång för längesen.

Lantlif i Budapest är en vacker och ledigt charmfull bok, upplysande och rikt illustrerad. Den är en oumbärlig följeslagare för Budapestresenärer och inger varje läsare som inte varit där en obetvinglig lust att omedelbart bege sig dit.

Både som tecknare och berättare på prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begåvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med känsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Lantlif i Budapest publicerades första gången 1986.

Recensionsdatum 2016-05-16
Mer om...
 • Författare

  Stig Claesson
 • Recensionsdatum:

  2016-05-16
 • ISBN:

  9789100163198
 • Genre:

  Geografi
 • Utgivningsår:

  2016
 • Illustratör:

  Stig Claesson
Författaren
Mer om...