Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Tomma luften

Författarbilder

256341 256340 206732

"... en mysig och underhållande berättelse i klassisk brittisk deckartradition. Kvaliteten är hög och upplösningen är oväntad."

Eskilstuna-Kuriren

 

Om Dött vatten, del ett i Andra Shetlandskvartetten:

"Dött vatten är ett mindre mästerverk. Cleeves lyckas till och med gestalta sorgen, apatin och overklighetskänslan efter en älskads plötsliga bortgång. Persongalleriet, naturskildringen, och, inte minst, intrigen och den oväntade upplösningen, bär tecknet av en mästarhand."
Stig Larsson, Expressen

Tomma luften

Vad döljer sig i dimman?
Köp

Det är midsommar på Shetlandsöarna, en tid av ljusa nätter och gäckande dimma. Polly, Caroline och Eleanor är vänner sedan universitetstiden och har tillsammans med sina partners lämnat Londons larm och stress för en långhelg på Unst, Shetlands nordligaste ö. De är där för att enligt den shetländska traditionen fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Sent på kvällen efter bröllopsfesten försvinner plötsligt Eleanor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne, som ser ut som ett självmordsbrev. Men det är något som inte stämmer med brevet, och när Eleanors kropp hittas nära den dramatiska klippkanten tätnar mysteriet.

Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får uppdraget att resa till Unst för att utreda fallet. Innan Eleanor försvann påstod hon att hon sett spöket efter en liten flicka som drunknat på ön på tjugotalet. Enligt Eleanors vänner hade hennes intresse för spöket på Unst verkat närmast som en besatthet – höll hon kanske på att förlora förståndet? Jimmy och Willow får dock snabbt känslan av att Eleanors död är mer komplicerad än så.

Finns det en hemlighet bakom myten om spökflickan? En hemlighet så chockerande att någon flera decennier senare skulle kunna drivas till mord för att förhindra att sanningen kom ut?

Recensionsdatum 2016-06-14
Mer om...
 • Originaltitel:

  Thin air
 • Författare

  Ann Cleeves
 • Recensionsdatum:

  2016-06-14
 • ISBN:

  9789100157128
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Jan Järnebrand
 • Utgivningsår:

  2016
 • Serie:

  Andra Shetlandskvartetten
Författaren
Ann Cleeves

Foto: Micha Theiner

Ann Cleeves

Ann Cleeves, född 1954, arbetade i kriminalvården, på kvinnojourer och inom sjöräddningen innan hon började skriva – miljöer som återkommer i hennes böcker. Cleeves deckare ligger till grund för flera teveserier, bland annat Shetland som sänts på SVT, och de finns översatta till en lång rad språk.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...