Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Svart som natten

Författarbilder

256341 256340 206732

Svart som natten

Köp

Vinnare av Duncan Lawrie Award (tidigare Gold Dagger) för bästa brittiska deckare 2006! 

Det är en kall januarimorgon och staden Lerwick på Shetlandsöarna ligger under ett djupt täcke av snö. Korparna seglar fram över den ensamstående mamman Fran Hunter som just har lämnat sin dotter i skolan och är på väg hemåt när hennes blick plötsligt dras till den frusna marken och ett konstigt bylte som ligger i snön. Det visar sig vara en ung kvinna, strypt med sin egen halsduk. Fran känner genast igen henne: det är grannflickan Catherine Ross, som tillsammans med sin pappa nyligen flyttat till Shetlandsöarna från England. 
     Shetlandspolisen kallar genast på förstärkning från Skottland. Bland invånarna sprids nyheten om mordet blixtsnabbt och rykten om att stadens ensling Magnus Tait är inblandad i mordet börjar florera. När kommissarie Jimmy Perez ignorerar ryktena och istället börjar kartlägga vad som egentligen hänt sprider sig misstankarna vidare och lägger sig som en skugga över den lilla staden. Grannarna kastar illvilliga blickar på varandra och för första gången låser man sin ytterdörr. Alla känner alla – men en av dem är en mördare. Vem?
     En kriminalhistoria med bra tecknade personporträtt som utforskar vad som händer när känslan av idyll krackelerar.

Om Svart som natten:
"Mördarens identitet kommer som en total överraskning, men tycks sedan uppenbar – en smart personteckning och ett tillfredsställande slut på en fulländad och tänkvärd bok.” The Sunday Telegraf

”Återigen framstår hon som en mästare i miljöskildring … en skickligt sammansatt psykologisk thriller.” The Times

Recensionsdatum 2013-10-16
Mer om...
 • Originaltitel:

  Raven Black
 • Författare

  Ann Cleeves
 • Recensionsdatum:

  2013-10-16
 • ISBN:

  9789100140236
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Jan Järnebrand
 • Utgivningsår:

  2013
 • Serie:

  Första Shetlandskvartetten
Författaren
Ann Cleeves

Foto: Micha Theiner

Ann Cleeves

Ann Cleeves är sedan länge en välkänd och uppskattad kriminalförfattare i Storbritannien. Hon är bosatt i Northumberland i England och har arbetat som övervakare och inom kvinnojourer och sjöräddningen. Hon har också gjort film. Numera arbetar hon bl.a. med att inrätta läsecirklar på fängelser. När hennes man, som är ornitolog, var tillsynsman på en i övrigt obebodd ö, började hon skriva. Svart som natten är första, fristående delen i en planerad kvartett, som utspelas på Shetlandsöarna under fyra olika årstider.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...