Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Stormfågel

Författarbilder

240523 240524
"Historien drivs framåt av underdogs vars lidande man kommer nära: av Brewer, av Jack Cade, upprorsmakare från Kent som ockuperar London - och av Margret av Anjou (enda kvinnan i boken) som vid 16 års ålder blir drottning, och allt mer tar den politiska makten. Iggulden har skrivit en politisk thriller som lika gärna kunde utspelat sig idag, bortsett från att vapnen är långbågar och yxor istället för maskingevär. Det är omöjligt att inte få hjärtat i halsgropen: ska Brewer klara sig? Margret av Anjou ledde flera slag, men hur? Conn Iggulden väcker gamla mord till liv och gör det så bra." Borås Tidning

Stormfågel

Rosornas krig I
Köp

Året är 1437. Efter åratal av förmyndarregering ska den fromme Henry den VI, Lammet kallad, krönas till konung. Hans bräckliga hälsa och vacklande sinne gör honom till en svag kung, och Henrik förlitar sig på sina närmaste män, spionmästaren Derry Brewer och William de la Pole, hertigen av Suffolk, för att styra riket.
Ändå finns det de som tycker att England måste ledas av en stark kung om landet ska överleva. Richard Plantagenet, hertig av York, är en av dem. Då Englands territorier i Frankrike hotas, och det ryktas om uppror på hemmaplan, växer oron för att Henry och hans rådgivare ska låta landet gå förlorat. Då ett hemligt avtal ingås om att Henry ska äkta en ung fransk adelsdam, Margaret av Anjou, blir farhågorna överhängande.

Medan stormmolnen hopar sig över England belägras kung Henry och hans anhängare både inom och utom landets gränser. Vem, eller vad, kan rädda kungariket innan det är för sent?

Stormfågel
är den första delen av Conn Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år.

Recensionsdatum 2014-09-26

19 mars 2015

Conn Iggulden till Bokmässan
Den brittiske författaren Conn Iggulden är aktuell på svenska med romanen "Solvarg". I höst...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Originaltitel:

  Wars of the Roses. Stormbird
 • Författare

  Conn Iggulden
 • Recensionsdatum:

  2014-09-26
 • ISBN:

  9789100142988
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Leif Jacobsen
 • Utgivningsår:

  2014
 • Serie:

  Rosornas krig
 • Omslagsformgivare:

  Jojo Form
Författaren
Conn Iggulden

Foto: Emelie Asplund

Conn Iggulden

Conn Iggulden är en av dagens mest framgångsrika författare av historiska romaner. Han har tidigare skrivit två romansviter, en om Julius Caesar och en om det mongoliska riket. Nu inleder han en ny serie om Rosornas krig, en av de mest fascinerande perioderna i Englands historia, med romanen Stormfågel .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...