Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Glasverandan

Författarbilder

256341 256340 206732
"Ann Cleeves lyckas både skriva en bra deckarintrig och också göra den till en kärleksfull berättelse om den invecklade bokbranschen och om hur svårt skrivandet är. Kommissarie Vera Stanhope trasslar in sig ohjälpligt, ty en av de misstänkta är hennes granne och vän." Dagens Nyheter

Glasverandan

Köp

I ett gammalt hus på engelska landsbygden samlas en grupp människor med författardrömmar. Här i den pittoreska, gröna omgivningen ska de tillsammans inspireras till att skriva. Temat för kursen är spänningslitteratur. Men snart krackelerar idyllen. En dag hittas en av lärarna, en känd tv-profil, grymt knivhuggen i närheten av husets vackra glasveranda. Kriminalkommissarie Vera Stanhope och hennes parhäst, polisassistent Joe Ashworth, dras in i mordutredningen. Tidigt upptäcker Vera att hennes granne finns i sällskapet och dessutom tycks vara den som alla misstankar riktas mot. Men Vera och Joe hittar varken motiv eller ledtrådar. När ytterligare ett mord sker befarar Vera att det finns en mördare som vill göra verklighet av fiktionen som skapas i huset. Men nu börjar det bli ont om tid, kommer Vera och Joe att kunna lista ut hur nästa mord är planerat innan mördaren slår till igen?

Glasverandan är en klassisk pusseldeckare och bladvändare i Agatha Christies fotspår, där alla står som misstänkta och spänningen håller ett grepp om läsaren till sista sidan. Återigen visar Ann Cleeves att hon är mysdeckarens nya drottning. Böckerna med Vera Stanhope har även filmatiserats med Brenda Blethyn i huvudrollen och visats på TV4 i Sverige.

Recensionsdatum 2014-01-03
Mer om...
 • Originaltitel:

  The Glass Room
 • Författare

  Ann Cleeves
 • Recensionsdatum:

  2014-01-03
 • ISBN:

  9789100136222
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Jan Järnebrand
 • Utgivningsår:

  2013
 • Serie:

  Vera Stanhope
 • Omslagsformgivare:

  Jojo Form
Författaren
Ann Cleeves

Foto: Micha Theiner

Ann Cleeves

ANN CLEEVES, född 1954, är bosatt i nordöstra England. För Svart som natten (2007) belönades hon med Duncan Lawrie Award och nominerades till Martin Beck Award. Glasverandan är den tredje boken på svenska med Vera Stanhope. Böckerna har filmatiserats med Brenda Blethyn i huvudrollen. Cleeves blev 2012 medlem av det prestigefulla Crime Thriller Hall of Fame.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...