Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Dött vatten

Författarbilder

256341 256340 206732

 "'Dött vatten', är ett mindre mästerverk. Cleeves lyckas till och med gestalta sorgen, apatin och overklighetskänslan efter en älskads plötsliga bortgång. Persongalleriet, naturskildringen, och, inte minst, intrigen och den oväntade upplösningen, bär tecknet av en mästarhand."

Stig Larsson, Expressen

Dött vatten

Första delen i ny kvartett från Shetlandsöarna, med samma huvudperson: Jimmy Perez!
Köp

En journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega.
Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Varför hade han nu återvänt?
Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera hans död …
Dött vatten är den första boken i en ny kvartett berättelser från Shetlandsöarna, fortfarande med Jimmy Perez i huvudrollen. Med miljöerna, personporträtten och intrigerna i spänningsromanerna från Shetlandsöarna har Ann Cleeves nått både den stora publiken och kritikerna. För den första boken i kvartetten, Svart som natten, fick hon både det prestigefyllda engelska priset Gold Dagger Award och nominerades till det svenska Martin Beck Award.

Recensionsdatum 2015-03-10
Mer om...
 • Originaltitel:

  Dead water
 • Författare

  Ann Cleeves
 • Recensionsdatum:

  2015-03-10
 • ISBN:

  9789100149970
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Jan Järnebrand
 • Utgivningsår:

  2015
 • Serie:

  Andra Shetlandskvartetten
 • Omslagsformgivare:

  Jojo Form
Författaren
Ann Cleeves

Foto: Micha Theiner

Ann Cleeves

Ann Cleeves, född 1954, är bosatt i Northumberland i nordöstra England. Hon började skriva när hon bodde med sin man, som är ornitolog, på en i övrigt obebodd ö och debuterade 1986 med en deckare i fågelskådarmiljö - som hon har återkommit till många gånger.  Hennes böcker kommer ut över hela världen och finns på tjugo språk.  

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...