Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Det

Författarbilder

253422 259819 259820 277378

”En fantastisk bok, en milstolpe i den amerikanska litteraturen.” CHICAGO SUN-TIMES

 

Det

KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

”Skräcken som inte skulle upphöra förrän tjugoåtta år senare – om den nu någonsin upphörde – började, såvitt jag vet och kan berätta, med en båt gjord av en tidningssida som seglade fram i en rännsten som nästan svämmade över efter allt regnandet.”

 Den lilla staden Derry i Maine ser ut som den typiska amerikanska småstaden trygg och sömnig med sina villaområden, snabbmatsställen och affärer. Men det är bara på ytan. I kloakerna under staden finns något som ligger på lur och iakttar. Där finns ondskan. Där finns Det.

En gång på femtiotalet samlade ett kompisgäng sina krafter och trotsade Det. Förenade av känslan av att vara misslyckade och utstötta, lyckades de driva ondskan och skräcken tillbaka till de mörka djup där den hör hemma. De lovar sedan varandra att samlas igen om Det någon gång skulle komma tillbaka.

Många år senare, när en serie ohyggliga mord och gåtfulla försvinnanden på nytt skakar Derry, lyfter så Mike Hanlon telefonluren och kallar på sina barndomskamrater. Alla lämnar sina hem och familjer, sina vardagsbestyr och karriärer, för att ännu en gång trotsa skräcken och möta Det.

 

 

 

Recensionsdatum 2017-09-23
Mer om...
 • Originaltitel:

  It
 • Författare

  Stephen King
 • Recensionsdatum:

  2017-09-23
 • ISBN:

  9789100176136
 • Genre:

  Deckare
 • Översättare:

  Roland Adlerberth
 • Utgivningsår:

  2017
 • Omslagsformgivare:

  Nebojsa Zoric
Författaren
Stephen King

Foto: St Francis College

Stephen King

STEPHEN KING, född 1947, debuterade 1974 med Carrie, som blev hans genombrott. Med The Shining (Varsel) fick han världsrykte. Han har sammanlagt givit ut ett drygt femtiotal romaner i eget namn och under pseudonymen Richard Bachman, samt ett antal kortromaner och novellsamlingar.    

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...