Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Casal Ventoso

Casal Ventoso

Har du varit i helvetet? Jag tror att jag har varit det ...
Köp

En affärsman som inte är känd för att alltid hålla sig inom lagens råmärken hittas brutalt yxmördad. Och mer än så: i ena ögat är en spruta djupt instucken. Hjalmar Lindström på Länskriminalen i Malmö får hand om fallet tillsammans med Monica Gren, och snart börjar han få brev från någon som kallar sig H. Denne har kusligt väl reda på händelser från Hjalles ungdom och uttalar förtäckta hot mot hans barn. Under ligger ett vitt hat mot polisen som låter hundratals ungdomar gå under i knarkträsket bara i Malmö med omnejd. Spåren leder så småningom bland annat till Casal Ventoso, en stadsdel i Lissabon, där ungdomar sitter och injicerar öppet utan att någon ingriper.

Casal Ventoso publicerades första gången 2005 och är Fredrik Ekelunds tredje roman med Hjalmar Lindström och Monica Gren, som nu är ett lyckligt kriminalarpar. Här är knarket i fokus, och den internationella handeln med narkotika, och vi får också en initierad skildring av knarkets väg till Malmö på 60-talet - ackompanjerad av den musik som samtidigt tog en hel ungdomsgeneration med storm.

Recensionsdatum 2016-05-16
Mer om...
 • Författare

  Fredrik Ekelund
 • Recensionsdatum:

  2016-05-16
 • ISBN:

  9789100165468
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2016
Författaren
Fredrik Ekelund

Foto: Emelie Asplund

Fredrik Ekelund

Fredrik Ekelund, bosatt i Malmö, debuterade 1984 med Stuv Malmö, kom! och har sedan dess skrivit både diktsamlingar och romaner. För romanen Jag vill ha hela världen! blev han Augustnominerad. De både föregående kriminalromanerna med paret Lindström/Gren heter Pojken i eken och Blueberry Hill .     

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...