Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Blindbock

Författarbilder

267678 267677 267679 267681 267680

Blindbock

 • Finns i butik senast 2013-06-14
 • ISBN: 9789100135065
 • Serie: Op-cop
 • Genre: Deckare
Köp


"Arne Dahl har skapat en egen skola inom den svenska deckartraditionen – han förenar världsomfattande intriger med intelligens, spänning och genuin litterär kvalitet." Lars Kepler. 

Vilka är det egentligen som ligger bakom alla tiggare som sprider sig över Europa? Och vad har det för koppling till det sms som EU:s miljökommissionär får i limousinen hem från invigningsbanketten för Europols nya, pampiga högkvarter i Haag? Och till den tilltagande rasismen i Europa? För att inte tala om den döende mannen som släpper en mobiltelefon i en blind tiggares tiggarskål vid Hornstull i Stockholm?

Det är het sommar i Europa. Europol får information om att ligorna som hanterar Europas tiggare styrs centralt och har kopplingar till större människohandel. Sedan ett par veckor har Paul Hjelm och hans Opcop-grupp storövervakning på den misstänkta ledningen för kontinentens tiggarligor. Gruppen befinner sig i en utrymd våning på ena sidan av en kanal i Amsterdam och spanar på en lägenhet på den andra.

Just vid den här tiden blir Europol större. Den före detta polisbyrån, numera EU-myndighet, flyttar till ett mäktigt nytt högkvarter i Haag. Samtidigt sker ett drastiskt genombrott i den hittills rätt tröstlösa övervakningen.

Och uppenbarligen försöker någon dessutom pressa en av Europas högst uppsatta politiker, den franska EU-kommissionären Marianne Barrière, just som hon är på väg att lägga fram ett internationellt lagförslag som äntligen kommer att sätta Europa på rätt kurs igen. Paul Hjelm tvingas ta inofficiella vägar för att utreda utpressningen, inte alltid så vackra, och spåren leder mot Europas högerextrema miljöer. När Kerstin Holm kommer på att han har anlitat Gunnar Nyberg, före detta polis i A-gruppen, bosatt i Grekland, för ett uppdrag är det redan för sent. Nyberg har begett sig in i mörkrets hjärta.

Recensionsdatum 2013-06-14

12 juli 2013

Arne Dahl som är aktuell med boken Blindbock medverkar i Nyhetsmorgon i TV4. Se inslaget här.
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Arne Dahl
 • Recensionsdatum:

  2013-06-14
 • ISBN:

  9789100135065
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2013
 • Serie:

  Op-cop
 • Omslagsformgivare:

  Miroslav Sokcic
Författaren
Arne Dahl

Foto: Thron Ullberg

Arne Dahl

Arne Dahl, pseudonym för Jan Arnald, född 1963 och bosatt i Stockholm. Som Arne Dahl gav han mellan åren 1998 och 2008 ut sammanlagt tio kriminalromaner och en kriminalnovellsamling om den s k A-gruppen. I serien om Opcop-gruppen får man följa några av poliserna från A-gruppen.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...