Singel på Manhattan - Albert Bonniers Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Singel på Manhattan

Singel på Manhattan

Om alfamän, guldgrävare och amerikanska (mar)drömmar
Dejtingkultur i populärkulturens huvudstad   

Eva och hennes bästa kompis Fredrik bor i New York. I Singel på Manhattan berättar Eva om sitt och Fredriks sökande efter den rätta i staden som aldrig sover och där ingen har föräldrar. De dejtar, går på fester och träffar människor man trodde bara fanns i böcker och filmer.

Fredrik dejtar en tjej som förväntar sig att bli bjuden på till och med linsvätska, samtidigt som Eva äter middag med ett levande CV. I nästa ögonblick hamnar hon på en välgörenhetstillställning där förmögna kvinnor bjuder på attraktiva män de annars aldrig skulle få träffa. Hon får veta att kvinnor med ont om tid betalar 4 000 dollar för professionell matchmaking och att män värdesätter skönhet, bröst och förmåga att ge bra oralsex. Hon berättar om alfahannar, penultimates och historien bakom uttrycket ”Diamanter är för evigt”.

Intervjuer med Marcus Schenkenberg, Nicky Hilton och författaren Toby Young kompletterar bilden av ett New York där romantik blivit ironisk, kärlek en maktfråga och sex ett förhandlingsmedel.

Recensionsdatum 2016-10-17
Mer om...
 • Författare

  Eva Wisten
 • Recensionsdatum:

  2016-10-17
 • ISBN:

  9789100166199
 • Genre:

  Psykologi
 • Utgivningsår:

  2016
Författaren
Eva Wisten

Eva Wisten

Eva Wisten är frilansskribent. Hon arbetade tidigare som reporter på mediebranschtidningen Dagens Media men bor och jobbar sedan 2001 i New York City. Eva skriver för svenska och europeiska tidningar, jobbar med en dokumentärfilm och försöker där emellan ha en inspirerande vardag. ”Singel på Manhattan” är hennes första bok. .

Läs mer om författaren Författarens alla böcker
Mer om...