Kärlek och krig - Albert Bonniers Förlag
Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Kärlek och krig

Författarbilder

174563

Kärlek och krig

Revolutionen 1809
Köp

Historien om revolutionen 1809 och Sveriges räddning under några spänningsfyllda vårveckor är ett drama med både romantiska, tragiska, absurda och farsartade inslag.
    På våren 1809 var Sverige ett land i krig, i kaos och i upplösning. Ryssland hade erövrat Finland, tagit övre Norrland och landsatt trupper i Roslagen. Gustav IV Adolf satt fängslad och landet styrdes av en provisorisk regering. Med överstelöjtnanten Georg Adlersparre som befälhavare marscherade Västra armén mot Stockholm för att tvinga de styrande att inkalla en riksdag. På vägen mötte han sitt livs kärlek och fick ja på sitt frieri.
    Riksdagen valde ny kung och antog en ny grundlag den 6 juni, nu Sveriges nationaldag. Och ett år senare blev den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte ny kronprins.

Recensionsdatum 2014-10-24
Mer om...
 • Författare

  Anders Isaksson
 • Recensionsdatum:

  2014-10-24
 • ISBN:

  9789100149741
 • Genre:

  Historia och arkeologi
 • Utgivningsår:

  2014
Författaren
Anders Isaksson

Foto: Cato Lein

Anders Isaksson

Anders Isaksson är journalist, född i Piteå 1943. Han är mångfaldigt prisbelönad, bland annat med 1987 års Stora journalistpris. Anders Isaksson har skrivit flera böcker, de senaste är Den politiska adeln och Ebbe - mannen som blev en affär .

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...